Craiova: Autorităţile judeţene declară război magazinelor de etnobotanice. Prefectul de Dolj: „Verificaţi şi la clanţă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul de Dolj şi şefii instituţiilor abilitate în stoparea comercializării produselor etnobotanice au participat astăzi la o videoconferinţă cu premierul Emil Boc. Prim-ministrul le-a transmis prefecţilor din toată ţara să verifice dacă magazinele mai funcţionează şi să împiedice ca produsele să mai ajungă la tineri.

La şedinţă au participat reprezentaţi ai Poliţiei Dolj, ai Jandarmeriei Dolj, ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, ai Direcţiei de Sănătate Publică, precum şi ai Oficiul pentru Protecţia Consumatorului Dolj.

După ce Emil Boc le-a transmis prefecţilor să fie vigilenţi în ceea ce priveşte oprirea comercianţilor de etnobotanice, chiar şi sub formă de îngrăşământ, reprezentanţii Guvernului au trasat ordine şefilor de instituţii.

image

„Să ne comunicaţi dacă aveţi nevoie şi de oameni de la poliţia comunitară din Craiova, să-iu cooptăm şi pe ei, sau de la Poştă, pentru că am înţeles că se comercializează inclusiv pe această cale, să chemăm şi pe cineva de acolo. În rest, verificări permanente şi pe toată linia, în cazul în care aceste magazine reapar. Nu numai cu privire la produsele comercializate. Verificaţi şi la clanţă, dacă e pe dreapta sau pe stânga, dacă uşa se deschide spre interior, când ar trebui să se deschidă invers, pentru că sunt tot felul de reglementări care trebuie respectate”, le-a spus prefectul Eugen Georgescu celor prezenţi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite