Mark Wotte:„Am venit în România să construiesc o nouă Craiova Maxima“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suspendat din funcţia de antrenor al Craiovei, dar încă sub contract cu Universitatea, olandezul a vorbit pentru „Adevărul“ despre ultimele zile la „Ştiinţa“. Mark Wotte se află acum în Olanda, dar spune că se va întoarce în România în momentul în care craiovenii îşi vor relua pregătirile pentru următorul sezon competiţional.

„Adevărul": Care mai este situaţia dumneavoastră la Universitatea Craiova?

Mark Wotte: Eu sunt în continuare antrenorul Craiovei, chiar dacă am fost suspendat de club pentru 30 de zile. Acum sunt în Olanda alături de familia mea, însă mă voi întoarce în România în momentul în care echipa îşi va relua pregătirile. Vă reamintesc, am fost suspendat din funcţie pentru 30 de zile, iar după expirarea acestei perioade ar trebui să revin pe banca tehnică a Universităţii.

Credeţi că acest lucru se va întâmpla?

Încă mai cred că Adrian Mititelu este un om de onoare şi îşi va respecta promisiunile faţă de mine. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, mă văd obligat să îmi caut dreptatea la tribunal. Am vorbit cu Federaţia Română de Fotbal, cu Federaţia Olandeză, cu FIFA şi UEFA. Toată lumea mi-a spus că nu trebuie să îmi fac niciun fel de griji pentru că angajamentul meu cu Craiova a fost făcut în termeni foarte clari.

Sunteţi mulţumit de treaba pe care aţi făcut-o la Craiova până în momentul în care aţi fost suspendat?

Am făcut lucruri bune la Craiova. 16 puncte în 13 meciuri cred că este foarte bine în condiţiile în care am lucrat cu o echipă total schimbată faţă de cea din tur. În iarnă, echipa a pierdut şase jucători experimentaţi şi a trebuit să jucăm multe meciuri fără cei mai buni oameni, Florin Costea şi Ovidiu Dănănane. De asemenea, în multe meciuri am folosit jucători foarte tineri cum ar fi Buleică şi Crăciun, care au fiecare 18 ani. În plus, toată lumea îşi aminteşte de partidele cu Dinamo (1-2) şi Gloria Bistriţa (2-1), când am fost dezavantajaţi clar de deciziile arbitrului.

image

De ce nu l-aţi folosit mai mult pe Trică?

Trică nu a jucat mai mult la Craiova pentru că a avut nişte probleme fizice şi pentru că se plângea tot timpul, probabil pentru că a fost obişnuit cu modul de lucru de la cluburi mai mari, unde erau condiţii mai bune. Totuşi, l-am respectat în vestiar pentru că pentru că îi ajuta foarte mult pe jucătorii tineri. El a decis să se oprească pentru a deveni antrenor.

Ce relaţie aţi avut cu el?

Nu m-am aşteptat să vrea să aibă ambiţia să mă înlocuiască. Într-o zi el va fi antrenor şi abia atunci va înţelege mai multe despre această meserie.

Aţi fost acuzat că aţi petrecut cu dame de companie. Din acest motiv aţi fost suspendat din funcţie?

Nici acum nu ştiu pentru ce am fost suspendat. S-a inventat un motiv pueril... Cred că domnul Mititelu a luat o decizie în grabă.

Cine credeţi că a inventat acest lucru?

Nu ştiu, însă este cert că această poveste a fost inventată pentru ca eu şi Papură să fim suspendaţi. Eu am fost fericit la Craiova până la începutul acelei luni, când clubul a reacţionat foarte primitiv faţă de mine şi mi-a făcut viaţa grea.

Craiova s-ar fi salvat şi dacă nu eraţi suspendat?

Când am plecat, Craiova era la patru puncte de zona retrogradabilă. Sunt convins că echipa ar fi reuşit să rămână în prima ligă şi cu mine.

"Să fie clar, nu l-am lucrat pe Wotte! Să-i dea Dumnezeu sănătate şi să-i ajungă copilul fotbalist."
Eugen Trică
fost antrenor Craiova

"Nu am mai vorbit cu Mititelu de când am fost suspendat. Am încercat, dar degeaba."
Mark Wotte
fost antrenor Craiova


"Aş mai antrena în România! Ştiu un pic limba şi chiar unele lucruri speciale din fotbalul românesc."
Mark Wotte
fost antrenor Craiova

Wotte: „Am vrut să construiesc o nouă Craiova Maxima"

Tehnicianul olandez dezvăluie ce planuri îşi făcuse la începutul mandatului său.

 „Eu am venit în România pentru un an şi jumătate ca să încerc să construiesc o nouă Craiova Maxima. Îmi place foarte mult istoria Universităţii, iar la echipă sunt acum foarte mulţi jucători tineri foarte buni. Pentru proiectul care se doreşte la Craiova este însă nevoie de timp. Cred că am făcut o bază solidă în perspectiva construirii unei echipe puternice pentru sezonul următor, când rezultatele vor începe să apară", spune Mark Wotte.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite