Craiova / Ziua Mondială de Luptă împotriva Tubercolozei: Oltenia este fruntaşă la bolnavii de TBC

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţele Olt şi Dolj se află pe primele locuri din România, la numărul bolnavilor de tuberculoză. Doctorii spun că majoritatea celor afectaţi de această boală sunt săraci, oameni care nu au bani să-şi asigure o alimentaţie sănătoasă.

Oltenia are cei mai mulţi bolnavi de TBC din ţară, spun autorităţile din Sănătate, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Tuberculozei. Dacă Oltul ţine cap de listă în România, Doljul se află pe locul III, cifra persoanelor afectate înregistrate de Direcţia de Sănătate Publică în 2010 depăşind 1.000.
Bebeluşi afectaţi de TBC.

Bebeluşi bolnavi de TBC

„Cei mai mulţi au vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani, însă în ultimii ani am observat că numărul celor diagnosticaţi cu TBC care au între 15-25 de ani este în creştere. Anul trecut au fost 38 de copii bolnavi, printre care şi nou-născuţi“, ne-a spus medicul Cornel Miu, de la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş, din Craiova, care este şi coordonatorul Programului Naţional de Tuberculoză pe judeţul Dolj. Pneumologii spun că principalele cauze ale acestei afecţiuni sunt lipsa unei igiene potrivite şi o mâncare sărăcăcioasă. „Alimentaţia necorespunzătoare duce la scăderea imunităţii, principalul factor în apariţia acestei boli. La fel de dăunătoare sunt condiţiile precare de trai, o igientă incorectă. Peste 80 la sută dintre bolnavii din Dolj trăiesc la nivelul pragului de sărăcie“, a adăugat specialistul. Localităţile cu cei mai mulţi olteni infectaţi sunt Segarcea, Cerăt, Lipov, Bârca şi Sadova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite