Craiova / Şomer la vârsta a doua: "Am 51 de ani şi mi-am pierdut serviciul. Cine mă angajează?"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei peste o sută de agenţi de pază din Craiova carevor fi disponibilizaţi în această săptămână vorbeşte despre situaţia dramatică în care se află, când angajatorii nu mai sunt interesaţi de persoanele de peste 50 de ani.

Peste o sută de paznici din Craiova şi-au pierdut slujba, în această săptămână. Majoritatea au vârste de peste 40 de ani. Agenţii spun că vor muri de foame, dacă nu vor mai primi salariu.

Azi noapte, ultima tură

image


Gela Iancu (51 de ani), care are 30 de ani vechime, a ieşit în această dimineaţă din ultima tură. Femeia spune că este disperată, pentru că nu mai are cu ce să-şi întreţină familia. „Câştigam câte 500 de lei pe lună. Nu era mult, însă reuşeam să cumpăr câte ceva de-ale gurii, să nu răbd”, explică femeia.  Aseară, la ora 19.00, a intrat în ultima tură de pază la Biblioteca Judeţeană "Theodor Aman". Femeia povesteşte, cu lacrimi în ochi, despre situaţia financiară a familiei şi despre datoriile pe care le-a acumulat la întreţinere. „Am restanţe de 2.400 de lei, pe care nici în ruptul capului nu le mai pot plăti. De unde să scot banii ăştia? Din pământ? O să ajungem să ne punem capăt zilelor, dacă ne ajunge cuţitul la os”, adaugă Gela Iancu. Aceasta spune că va strânge cureaua şi că va tăia de pe lista de alimente produse precum carnea şi chiar fructele. „O să cumpăr doar cartofi, că sunt mai ieftini”, completează craioveanca.


„Cine mai mă angajează la 51 de ani?”

image


Gela Iancu a luat astăzi un ziar, ca să caute un alt loc de muncă. „Cine mai mă angajează la 51 de ani? Acum se caută fete tinere, frumoase, care să atragă. Eu am trecut de vârsta tinereţii, nu mai mă interesează decât să muncesc. Soţul meu e tinichigiu, câştigă vreo 500 de lei pe lună, şi avem un copil de întreţinut. Momentan nu văd niciun post potrivit pentru mine”, a încheiat femeia.


„Derulăm proceduri ca în această săptămână să fie disponibilizate 113 persoane. Asta este situaţia, nu avem încotro”, a declarat Constantin  Dobrescu, directorul Direcţiei de Pază şi Servicii Dolj.
 



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite