Craiova VIDEO / Bugetarii i-au huiduit pe guvernanţi, în versuri: "Ei beau whiski şi se umflă de cotoaie, noi mâncăm răbdări prăjite şi sorbim apă de ploaie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproape 1.500 de bugetari, profesori, doctori şi asistenţi medicali au protestat în această dimineaţă pe esplanada Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova. Manifestanţii şi-au cerut drepturile şi i-au ironizat pe guvernanţi, în versuri.

Acţiunea a început la ora 11.00 şi a durat două ore, timp în care oamenii şi-au strigat nemulţumirile. Liderii sindicatelor au citit poezii special compuse pentru cei care se află la conducerea ţării.

"Profesorii vor ajunge salahori în Europa"

Florea Toma, profesor la Şcoala „Gh. Bibescu” din Craiova, a spus că românii vor ajunge cerşetori peste graniţă, dacă li se va tăia din salarii. „Medicii şi profesorii vor fi salahori şi căpşunari în Europa, că s-au săturat de tot. Ne-a ajuns cuţitul la os. Nu mai rezistăm să fim luaţi în bătaie de joc”, a spus profesorul, care şi-a îndemnat toţi colegii să iasă în stradă. Constantin Rada, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere Dolj, crede  că cea mai potrivită decizie a guvernanţilor ar fi să îşi dea demisia. „Ruşine să le fie! Să-şi dea demisia, să plece din ţară! Au demonstrat că nu ştiu să ne reprezinte. Tot ce fac şi ce zic mă lasă rece”, a declarat Constantin Rada.

image

Printre cele mai înverşunate persoane prezente astăzi la manifestare a fost Ecaterina Ilie, de 52 de ani (foto sus), învăţătoare de peste trei decenii la Şcoala Nr. 33. Femeia spune că o să îşi vândă casa, dacă îi va scădea salariul. “Am salariu de 1.500 de lei, din care însă plătesc băncile pe lună 1.000 de lei. Soţ nu am, că mi-a murit. Ce să mă fac, dacă mi se ia şi din puţinul ăsta? Să mă duc să dau în cap la om?”, se întreabă educatoarea, care a înfruntat vremea rea, de dragul protestului.

"O să mâncăm răbdări prăjite!"

image

La fel de revoltat este şi Gheorghe Dunget, de 73 de ani (foto dreapta sus), care şi-a adus o pancartă pe care a scris “Jos dictatorul”, şi care a ţinut tot timpul în mâini o pungă goală. “Aşa o să arate şi stomacul meu, dacă mi se face mai mică pensia. Ei beau whiski şi se umflă de cotoaie, noi mâncăm răbdări prăjite şi sorbim apă de ploaie”, a spus mâhnit bătrânul.

Constanţa Bărbulescu, liderul Sindicatului Sanitas de la Spitalul "Filantropia", a rostit câteva versuri care descriu situaţia românilor:

Off-ul românilor de rând

Am venit cu toţi aici

Fraţi, surori, părinţi, bunici

C-aţi minţit de v-am votat

Şi-apoi peste bot ne-aţi dat!

Că ne-am săturat cu toţii

Să ne mintă idioţii

Veniturile-s prea mizere

Ca să mai tăiaţi din ele,

Nu vă dăm din banii noştri

Pentru c-aţi greşit ca proştii!

N-aţi făcut economie

Cum v-a spus la început U.E.

Ci v-aţi lăcomit  cu toţii

V-aţi ajuns pe banii noştri!

Vrem demisia în bloc

La guvernul Băse-Boc

Şi soluţii mult mai bune

Nu să luaţi banii la lume!

Banii câştigaţi prin munci

Nu ca voi, dormind pe brânci!

Sau ca alţii, apropo,

Vizionând filme porno!

Să vă intre bine-n cap

Noi de-aici am plecat

Ca să rezolvăm problema

Nu la shopping, la Viena!

Şi, ca să mâncăm o pâine,

Ne întoarcem chiar şi mâine!

Rezolvaţi problema nostră

Că e vai de mama voastră!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite