Preot: "Sufletele pruncilor nebotezaţi ajung în Rai, dacă părinţii sunt creştini. Credinţa celor care le-au dat viaţă îi salvează"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preoţii din Oltenia spun că bebeluşii care nu au fost botezaţi ajung în Rai, dacă părinţii lor sunt creştini şi dacă nu au păcate mari.

"Deşi nu există o dogmă în acest sens, sufletele pruncilor ajung la Dumnezeu. Totul este o taină. În primul rând, sufletul lor este curat, ei sunt fără de păcat. Şi credinţa celor care le-au dat viaţă îi salvează. Dacă părinţii sunt creştinaţi, ajută foarte mult. În situaţia celor de o altă credinţă, dacă sunt musulmani, spre exemplu, nu se specifică în Dogmatică ce se întâmplă cu bebeluşii, este o taină, însă şi aceştia sunt curaţi, fără vină. Dumnezeu le rânduieşte pe toate", a spus, pentru Adevărul de Seară Craiova, Ioniţă Apostolache, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Olteniei.

Citeşte şi:

EXCLUSIV Pruncii arşi de vii nu pot fi înmormântaţi creştineşte

Băsescu: „Exprim public condoleanţe pentru familiile bebeluşilor"

Tragedie în spital

Cinci bebeluşi au murit şi alţi şase au fost grav răniţi în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Surse judiciare spun că explozia produsă în secţia de Terapie Intensivă ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire. Ancheta în acest caz este în desfăşurare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite