Craiova / Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă: "Nu suntem hotel să avem senzori de incendiu în sălile de operaţie"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalele din Oltenia nu au senzori de incendiu iar managerii spun că nu este necesară instalarea unei astfel de reţele.

Conf.dr. Florin Petrescu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, a declarat, pentru Adevărul de Seară, ca în sălile de operaţie sau în saloanele bolnavilor nu există senzori de incendiu, pentru că nu este cazul. "Nu suntem hotel de lux să avem reţea generalizată de senzori de incendiu, adică şi în sălile de operaţie. Nu există aşa ceva nici în saloanele bolnavilor, pentru că nu am considerat obligatoriu. Dacă la nivel naţional o să apară vreun regulament în acest sens, o să îl respectăm. În sălile unde se realizează intervenţiile chirurgicale avem în permanenţă personal, care în mod normal sesizează eventuale probleme şi ni le semnalează", a declarat managerul de la SJU (foto jos).

image

Electricieni chemaţi în cazuri de urgenţă

Cadrele medicale de la spitalele din Dolj spun că activitatea şi siguranţa bolnavilor este afectată de instalaţiile electrice, care nu prezintă garanţie şi care nu sunt verificate în mod regulat. Doctorii ne-au spus, sub protecţia anonimatului, că electricienii sunt chemaţi doar în cazurile în care apare vreo defecţiune la reţele. "Dacă se strică vreo priză sau este vreun scurtcircuit, chemăm electricianul. Dar, de când sunt în spital, nu am văzut vreun specialist care să treacă prin saloane şi să se uite la prize, să vadă dacă sunt în regulă", ne-a spus un medic de la Spitalul Filantropia din Craiova.

image

Reparaţii în spital, cu şuruburi de acasă

Şi angajaţii de la Spitalul Nr. 1 spun că se confruntă cu aceeaşi situaţie. Un electrician, care nu a dorit să-i fie făcut public numele, a recunoscut că nu  fac verificări şi că nu înlocuiesc prizele în mod regulat, pentru că nu au cu ce. "Ca să reparăm o priză, venim cu sculelele de acasă. Ne aducem şuruburi, pentru că de la spital nu primim nimic. Trebuie să ne descurcăm pe cont propriu", ne-a spus electricianul. Conducerea unităţii medicale susţine însă că se asigură revizia instalaţiilor electrice de două ori pe an şi că este posibil ca angajaţii să nu aibă cu ce îşi face meseria, dintr-un singur motiv: "Noi le dăm material, dar se poate ca nu întotdeauna să fie folosit în scop de serviciu. Nu acuz pe nimeni, este doar o părere", a declarat conf.dr. Florin Petrescu.

Tragedie la o maternitate din Bucureşti


Patru bebeluşi au murit şi alţi şapte au fost grav răniţi în urma exploziei şi incendiului care au avut loc luni, la Maternitatea Giuleşti din Capitală. Surse judiciare spun că explozia produsă în secţia de Terapie Intensivă ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului conditionat, respectiv de la neizolarea a doua fire. Ancheta în acest caz este în desfăşurare.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite