Îşi pun sănătatea în pericol, pentru că nu au bani să-şi cumpere medicamente. Doctorii trag un semnal de alarmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza sărăciei, tot mai mulţi bolnavi îşi întrerup tratamentul, chiar dacă astfel îşi riscă viaţa. Medicii avertizează că renunţarea la medicaţia prescrisă duce la agravarea afecţiunilor şi poate fi chiar fatală.

Sute de persoane din Oltenia apelează în fiecare zi la Serviciul de Ambulanţă. Potrivit medicilor, în multe cazuri este vorba de persoane care ajung în stare gravă la spital pentru că nu au mai urmat tratamentul prescris. Bolnavii se plâng că sunt atât de săraci încât nu-şi permit să cumpere nici măcar medicamentele de care au strictă nevoie. Gheorghe Nicolae, de 81 de ani, suferă de o afecţiune cardiacă şi are probleme severe de vedere. Bătrânul, care cu greu se poate deplasa, spune că suferinţa sa este cu atât mai mare cu cât este copleşit de grija datoriilor.


Bolnav de inimă, netratat de o lună

image


Doctorii i-au indicat să ia în fiecare săptămână o pastilă de Aspenter, vitală pentru cardiaci. De o lună, pensionarul nu a mai urmat tratamentul. „De unde să am bani de pastilele astea, care costă vreo 50 de lei? Pensia mea de handicap este de 350 de lei. E vai de capul meu!“, s-a plâns craioveanul. Bătrânul recunoaşte că, în ultima vreme, se simte tot mai slăbit şi că noaptea are palpitaţii chinuitoare. „Când adorm, simt nişte bătăi în piept de îmi vine să urc pe pereţi. De fiecare dată încerc să mă liniştesc, fac o rugăciune şi închid ochii, ca să uit de durere. N-am ce face. De unde bani pentru mâncare, întreţinere şi pastile?“, se întreabă nea Gheorghe.

image

Alte cazuri asemănătoare, pe craiova.adevarul.ro

Medicii insistă, în schimb, ca bolnavii să urmeze fără abateri tratamentul, attrăgându-le atenţia că îşi riscă viaţa dacă îl întrerup. „În caz contrar, efectele pot fi fatale. În această perioadă, am avut foarte multe solicitări, multe dintre ele fiind pacienţi care nu şi-au mai luat medicaţia“, a declarat doctorul George Beţiu, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dolj.


Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a citi despre cazurile altor bolnavi care au renunţat la tratament.




Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite