Craiova: Corina Diaconu o pregăteşte pe Nesie să salveze oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Diaconu
Corina Diaconu

Tânăra se antrenează alături de labradorul ei pentru a deveni una dintre cele mai bune echipe ale Centrului de Educare Canină.

Corina iubeşte animalele de când se ştie. Şi-a dorit să aibă un câine dintotdeauna, însă dorinţa i s-a îndeplinit abia la vârsta de 22 de ani. Bucuria nu a durat mai mult de şase luni pentru că patrupedul de rasa mettis a fost dus la ţară. „Aşa stabilisem de la început. Să luăm un câine şi să îl ducem la ţară, însă l-am mai ţinut eu şase luni la Craiova pentru că îmi era drag de el“, povesteşte tânăra.

Abia la începutul anului trecut visul ei a devenit  realitate. Un câine avea să îşi găsească căminul în casa familiei Diaconu. Nesie Liguard a fost primul dintre cei opt pui de labrador care a reacţionat la vocea ei. „Chiar îmi doream să am un câine acasă. Am tot căutat până când am aflat că un prieten care o femelă labrador. Atunci m-am procopsit cu Nesie“, spune, glumind, Corina.

Corina Diaconu

Nassie este puiul labradorului Kapa, campion premiat la mai multe concursuri internaţionale pentru câini de salvare. Kapa şi stăpânul său, Liviu Ionescu, preşedintele Centrului de Educare Canină, vor participa anul viitor la Campionatul Mondial, eveniment care va avea loc în Belgia.

Nesie a căutat persoane sub dărâmături

Corina şi-a dorit un labrador pentru că aceşti câini oferă multă dragoste. „În plus, este o rasă care se adaptează bine în apartament. Un alt câine de talia lui ar fi fost peste mână. I-ar fi trebuit spaţiu mai mult“, adaugă studenta. Aventura Corinei la Centrul de Educare Canină a început înainte să o aibă pe Nesie. Din pasiune pentru animale tânăra s-a înscris în 2008 în asociaţia lui Liviu Ionescu. Deşi lucrează ca economist la o firmă privată, tânăra şi-a făcut timp şi pentru pasiunea ei.

„Am aflat de la o prietenă de centru şi m-am dus să văd despre ce e vorba. Acolo am cunoscut nişte oameni extraordinari. Deşi nu aveam câine am colaborat cu Centrul de Educare Canină participând la proiecte şi ajutându-i cu organizarea evenimentelor“, susţine Corina. Printre evenimentele la care a participat Corina se numără şi concursul internaţional IRO Test care a constat în teste de scoatere a persoanelor accidentate de sub dărâmături de către câini, precum şi alte probe specifice. Antrenamentele cu Nesie au început atunci când căţeluşa avea doar cinci luni.

Primul concurs la care a participat a fost unul de frumuseţe, în martie 2009. Câinele a luat fără probleme calificativul „excelent“. În urmă cu o lună Nesie a luat primul examen de lucru. Patrupedul a trecut primul obstacol din drumul care îl va duce către clasamentul cu cei mai buni câini salvatori din lume. „Testul a constat în căutarea de victime sub dărâmături, dar şi teste de dexteritate şi obedienţă“, a explicat tânăra. Pasul următorul ar fi participarea la alte concursuri. „Pentru asta mergem la antrenamente de trei ori pe săptămână“, susţine studenta.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite