Craiova: O tumoră cerebrală a schimbat viaţa unei fetiţe de 12 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lorena Stamate are nevoie de sprijinul tuturor pentru a urma un tratament într-o clinica specializată din străinătate.

Primele stări de rău ale Lorenei au apărut în noiembrie 2009. Fetiţa, care avea atunci 11 ani, acuza stări de ameţeală şi dureri de cap. Acestea s-au repetat în februarie, apoi în mai, iar mama ei, Teodora, a dus-o la medici. Verdictul a venit abia la începutul lunii iunie, când la insistenţele celor apropiaţi i s-a făcut un tomograf. „A fost groaznic“, spune cu ochii în lacrimi cea care i-a dat naştere şi pentru care Lorena este sufletul pereche.

Micuţa a fost internată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni din Bucureşti, unde a fost operată pe 16 iunie. „Doctorul mi-a spus că i-a extirpat tumora, dar este nevoie de un tratament post-operator cu chimio şi radioterapie. Mi s-a recomandat Institutul Oncologic din capitală, dar parcă nu am încredere să o duc acolo, şi nu e vorba de oameni, ci de aparate, de lipsuri“, mărturiseşte mama Lorenei. Ea a cules informaţii despre câteva clinici din străinătate, dar aşteaptă şi rezultatul analizei de la Victor Babeş, care va sosi miercuri, 7 iulie.

Copila, ferită de realitatea bolii

Lorena ştie că i-a fost extirpată o cărniţă crescută pe creier. Înainte de operaţie, i-a cerut mamei ei să îi promită că nu îi va mai creşte niciodată acea cărniţă. Revenită acasă, fetiţa de 12 ani face eforturi pentru a fi la fel de veselă ca înaintea acestui hop. Se bucură din plin de prietenii ei, unul foarte drag fiind Luchian, ascultă muzică şi desenează, deşi vederea îi este slăbită.

Donaţii pentru tratamentul Lorenei se pot face în conturile deschise pe numele mamei şi mătuşii ei:

RO15BACX0000003467231000 Stamate Zenovia Teodora

BRD (euro) RO31BRDE220SV47054402200 Iorga Izabelle

BRD (lei) RO84BRDE220SV47054312200     Iorga Izabelle

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite