FOTO/Craiova are semafoare-ornament de un milion de lei. Află de ce nu merg dispozitivele cumpărate în 2008

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Craiova a irosit o avere în 2008 pe semaforizarea câtorva intersecţii din oraş, dispozitivele fi ind nefuncţionale. Reprezentanţii municipalităţii susţin că semafoarele vor fi sincronizate odată cu realizarea proiectului „Undă Verde“, investiţie europeană aşteptată din 2008.

Primăria scoatea din bugetul pe 2008 aproape un milion de lei pentru semaforizarea intersecţiilor din Craiova. Pe lista cu investiţiile menite să decongestioneze traficul din Bănie se numărau mai multe intersecţii ale bulevardelor Calea Bucureşti şi Nicolae Titulescu cu străzi adiacente.

Investiţiile au fost realizate în întâmpinarea mega-proiectului „Undă Verde“, propus cu scopul de a sincroniza echipamentele de semnalizare de pe principalele bulevarde ale oraşului, aşa cum se întâmplă în Drobeta Turnu-Severin.

Bani aruncaţi pe geam

Pentru împiedicarea formării de ambuteiaje pe Calea Bucureşti municipalitatea a investit în urmă cu doi ani 227.000 de lei pentru semaforizarea bulevardului cu strada Horia, alte 44.000 de lei pentru instalarea altor dispozitive de semnalizare la încrucişarea cu strada Fraţii Goleşti şi încă 233.000 de lei la răscrucea cu artera Fraţii Goleşti.

image

Click pe poză pentru galerie foto cu intersecţiile semaforizate degeaba!

De intersecţii semaforizate cu zeci de mii de lei a beneficiat şi bulevardul Nicolae Titulescu. La intersecţia cu strada Iancu Jianu au fost montate semafoare, la fel procendându-se şi la încrucişarea cu strada Opanez şi a Căii Severinului cu artera Pelendava. Odată cu finalizarea lucrărilor, municipalitatea a dat drumul echipamentelor realizate cu scopul de a fenta ambuteiajele, deşi proiectul „Undă Verde“ era încă la stadiul de propunere.

image

Click pe poză pentru galerie foto cu intersecţiile semaforizate degeaba!

Surpriza a venit când în respectivele intersecţii s-au creat cozi de maşini din cauza semafoarelor. În urma plângerilor, edilii le-au oprit
definitiv.
Singurele care au rămas funcţionale sunt cele din intersecţiile Calea Severinului cu Pelendava şi Nicolae Titulescu cu Opanez.

„Unda Verde“ se lasă aşteptată

Potrivit reprezentanţiilor municipalităţii, proiectul de fluidizare a traficului mai are de aşteptat până va primi finanţare europeană. Până atunci, echipamentele de semaforizare riscâ să se deterioreze. „Proiectul face parte din Planul Integrat de Dezvoltare şi se află în evaluare tehnico-financiară“, ne-a declarat Carmen Licu, purtător de cuvânt al primăriei.

O altă gafă rutieră produsă de municipalitate s-a petrecut tot în 2008, atunci când edilii au luat decizia de a semaforiza sensul giratoriu de la intersecţia Consul. După ce au văzut că soluţia nu este una tocmai potrivită, reprezentanţii primăriei au decis să introducă în giratoriu semne cu cedează trecerea. După câteva tamponări şi alte câteva ambuteiaje, sensul giratoriu a fost lăsat să funcţioneze simplu, aşa cum ar fi trebuit să fie de la bun început.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite