FOTO Au început lucrările la noul sediu al Facultăţii de Drept din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a participat la demararea lucrărilor la noul sediu al instituţiei de învăţământ din Bănie. Proiectul, în valoare de peste 60 de milioane de lei, cu finanţare europeană, prevede construcţia unui complex universitar pe locul campusului de la Mecanică.

Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu, împreună curectorul Universităţii din Craiova, Ion Vladimirescu, oficialităţi locale şi reprezentanţiai Agenţiei de DezvoltareRegională Oltenia, au participat astăzi la festivitatea organizată de Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din Bănie în cinstea începerii lucrărilor la noul sediu al instituţiei.

Cătălin Predoiu şi Ion Prioteasa

image

În cadrul evenimentului ce a avut loc în campusul de la Mecanică, pe locul unde va fi construit sediul, ministrul le-a transmis cadrelor didactice şi studenţilor prezenţică justiţia din România are nevoie de profesionişti.

Au pus piatra de temelie

„Avem nevoie de jurişti buni, de profesionişti, tocmai deaceea proiectele care facilitează studiul sunt încurajate de către minister“, a declarat Cătălin Predoiu. Oficialii au pus piatra de temelie a viitoruluisediu, îngropând o capsulă cu semnăturile celor  prezenţi. Bugetul proiectului „Reabilitare campus universitar Complex Mecanică“ este depeste 60 de milioane de lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă oferită de Uniunea Europeană prin intermediul Programului OperaţionalRegional este de 41 de milioane de lei.

image

„Obiectivul este creşterea calităţii procesului de învăţământ şi ridicarea gradului de participare a adulţilor la procesul educaţional prin îmbunătăţirea infrastructurii de educaţie“, a declarat Dan Claudiu Dănişor, decanul Facultăţii de Drept. Campusul universitar va cuprinde o aulă cu 300 de locuri, săli de curs, birouri, laboratoare, săli de consiliu, bibliotecă, depozite şi alte anexe. 

image

Spaţii verzi şi  terenuri de sport 

Proiectul prevede terenuri de sport cu o suprafaţă de 1.248 de metri pătraţi, care vor fi acoperiţi cu un covor sintetic cauciucat. Campusul va mai dispune şi de spaţii verzi pe 1.708 metri pătraţi. Durata de realizare este de 18 luni. „Sper ca în 20 de luni să încep cursurile în noul sediu“, a mai spus Dan Claudiu Dănişor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite