Craiova: Un doljean a fost infectat cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Săntăţii a anunţat că în ultima săptămână au fost identificate 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile, unul dintre acestea fiind confirmat în judeţul Dolj.

Două persoane din ţara noastră deja au decedat din cauza virsului care poate fi contactat printr-o banală muşcătură de ţânţar.

 “Au fost investigate peste 80 de cazuri de îmbolnăviri compatibile cu infecţia West Nile şi, în acest context, în ultima săptămână au fost identificate 7 cazuri confirmate de infecţie, sunt în curs de confirmare 2 cazuri probabile, respectiv, 1 caz în curs de evaluare clinică. Judeţele în care s-au înregistrat aceste cazuri, sunt: Alba, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Mureş, Sibiu şi Teleorman. Toate cazurile înregistrate au fost numai la adulţi peste vârsta de 30 de ani, din care 2 s-au soldat cu deces datorită terenului biologic prin vârstă (de 75 şi 79 de ani), respectiv, boli cronice de fond preexistente”, se arată într-un comunicat emis de Ministerul Sănătății.

MInisterul a cerut elaborarea unei comisii de pidemologie pentru elaborarea unor măsuri suplimentare privind organizarea suprevegherii la nivelul tuturor eşaloanelor de asistenţă medicală a tuturor situaţiilor de risc şi ale cazurilor de boală compatibile cu infecţia West Nile.

De asemenea, au fost atenționați medicii de familie, mai ales din zonele în care s-au înregistrat cazuri de îmbolnăvire, pentru abordarea complexă, după caz, trimiterea la secţia de boli infecţioase a tuturor cazurilor de stare febrilă fără o cauză clară elucidată.

Recomandările specialiştii sunt evitarea expunerii la ţânţari purtând haine cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, utilizarea susbstanţelşor repelente la ţânţari, împiedicarea ţânţarilor de a intra în casă şi desecarea bălţilor de apă din jurul gospodăriilor.

În cazul în care prezintă semne de boală – febră, dureri de cap, astenie, vărsături, tulburări de memorie, dureri articulare sau musculare, sau alte situaţii care survin în 3-7 zile de la o posibilă înţepare de ţânţar, persoana să se prezinte de urgenţă la medicul de familie sau (cei neasiguraţi) la cel mai apropiat cabinet medical.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite