Craiova, cetatea tenisului pentru o săptămână. Află aici câştigătoarea turneului!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cetatea Băniei a devenit, pentru o săptămână, cetatea tenisului de câmp, mulţumită turneului organizat la Clubul Sportiv Popeci, în perioada 5 – 10 iulie.

Jucătoare din România, Nigeria, China, Argentina, Muntenegru etc., multe dintre ele în primele 200 în clasamentul WTA, şi-au disputat supremaţia în sportul alb, într-o competiţie cu fonduri exclusiv private. „Fondul de premii a fost de 25.000 de dolari, evenimentul fiind organizat de clubul nostru, împreună cu alţi sponsori. Organizarea a fost în sarcina Mihaelei Popescu, care a făcut o treabă extraordinară“, mărturiseşte Constantin Popeci, sponsorul principal al turneului.
Pe tabloul de concurs s-au aflat 32 de jucătoare care s-au „luptat“ pe cele 50 de puncte WTA puse în joc, pe terenurile bazei craiovene. „Respectul pentru sportive este primordial, aşa că, în funcţie de temperaturile de afară, meciurile s-au disputat în condiţii optime“, a spus Dan Nicolae, atrbitrul principal al turneului.


O româncă, pe podium

Surpriza plăcută a venit din faptul că cele două favorite ale competiţiei, cap de serie 1 şi 2, au fost două craiovence, Elena Bogdan şi Mihaela Buzărnescu care a şi câştigat turneul, învingând-o în finală pe Annalisa Bona, favorita cu numărul 4 a competiţiei, după un meci în trei seturi (6-2, 3-6, 6-4). Câştigătoarele la proba de dublu au fost Diana Enache şi Danielle Harmsen (România / Olanda) care au trecut în ultimul actal competiţiei de cuplul Elena Bogdan / Mihaela Buzărnescu.
„Suntem la început, dar sunt convins că, în doi-trei ani, voi ajunge să organizez aici cel mai important turneu de tenis feminin din România, care să le aducă sportivelor premii mai mari şi mai multe puncte WTA. În felul acesta, va creşte şi calitatea jocului“, spune Constantin Popeci, care speră că din ce în ce mai mulţi craioveni se vor apropia de sportul alb.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite