Carderii vindeau guri de bancomat într-un bar din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Localul „Ramses" ajunsese piaţă pentru aparatele de skimming. Patronul, Adrian Poşulescu, care confecţiona aparatura, şi complicii săi au continuat să lucreze, chiar dacă ştiau că sunt filaţi şi bănuiau că sunt ascultaţi.

Procurorii DIICOT Craiova i-au trimis în judecată pe cei doi craioveni arestaţi în luna mai, sub acuzaţia că se ocupau cu fabricarea şi vânzarea de aparate folosite pentru falsificarea cardurilor.

Anchetatorii au stabilit că liderul era Adrian Poşulescu (37 de ani), ginerele unui fost procuror, care fabrica acasă „gurile de bancomat", apoi le vindea, la comandă, în barul „Ramses", din Bănie, care îi aparţine.

Discuţii codificate

Complicele său era Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu' (35 de ani). În acelaşi dosar mai este judecat, în libertate, Covaci-Junior Poenaru (19 ani), acuzat că asigura legătura cu clienţii.

Procurorii le-au interceptat telefoanele încă din luna martie, constatând însă că membrii reţelei şi chiar clienţii lor foloseau un limbaj codificat. Spre exemplu, la 9 mai, Capotescu insista, într-o convorbire, să se întâlnească în ziua respectivă cu Poşulescu, repetând: „Vine omu', frate, vine omu'". La fel a procedat şi Decebal Simion Gănescu, din Zimnicea, unul dintre clienţii craiovenilor, arestat şi inculpat şi el în acest caz. La 10 mai, după o întâlnire cu Poşulescu în barul „Ramses", el şi-a dat seama că este filat, aşa că a rulat cu peste 200 de kilometri la oră până în localitatea de domiciliu. Ajuns acasă, i-a trimis un mesaj lui Capotescu, spunându-i că, deşi a condus cu viteză, „n-a putut să scape de fata care s-a îndrăgostit de el şi l-a adus până acasă". Gănescu a revenit însă la Craiova, opt zile mai târziu, pentru a-i cere lui Poşulescu să facă „un reglaj" la dispozitivul pentru skimming pe care îl cumpărase, moment în care a fost reţinut de procurori. ;

Poşulescu se laudă cu un CV bogat în fraude informatice

Adrian Poşulescu a mai fost implicat într-un dosar similar în 2007, alături de interlopul Stelică Ionescu, zis al lui Dragavei. Patronul clubului „Ramses" a condus, în Franţa, o bandă care se ocupa cu falsificarea de carduri, golind conturile a sute de persoane. La domiciliile din Craiova ale infractorilor, poliţiştii au găsit 61 de cărţi de credit contrafăcute, laptopuri cu programele informatice necesare, minicamere video, dar şi haşiş.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite