Craiova: Vom avea calorifere calde abia după 20 octombrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii vor îndura frigul din locuinţe până la sfârşitul lunii
Craiovenii vor îndura frigul din locuinţe până la sfârşitul lunii

Conductele de apă rece şi caldă se afl ă în testări, urmând ca abia peste două săptămâni să înceapă distribuirea agentului termic.

Deşi temperaturile au scăzut în ultimele două nopţi sub zece grade, craiovenii abonaţi la Regia Autonomă (RA) Termoficare Craiova vor avea căldură în locuinţe abia peste două săptămâni. Potrivit directorului regiei, regula celor trei zile consecutive cu temperaturi sub zece grade nu poate fi aplicată, pentru că, în prezent, conductele se află în testări.

„Abia pe data de 13 octombrie o să terminăm testările la conductele de apă rece şi caldă. Din experienţa acumulată, după 20 octombrie o să începem distribuirea agentului termic“, a anunţat Tatian Tudorache, directorul RA Termoficare Craiova. Acesta mai spune că datoriile faţă de regie au depăşit 1.200 de miliarde lei vechi.

Gigacalorie mai scumpă

Din suma totală, doar 140 de miliarde sunt de la bugetul de stat şi de la bugetul local, restul fiind de la asociaţiile de proprietari. „Avem asociaţii cu datorii de sute de milioane, cum ar fi Asociaţia nr. 14 din cartierul 1 Mai sau nr. 9 din Craioviţa“, a mai spus directorul. În această iarnă, craiovenii vor plăti cu 8 lei mai mult gigacaloria, preţul fiind majorat ca urmare a măririi cotei TVA de la 19 la 24 la sută. Subvenţiile la căldură vor fi acordate ca şi anul trecut.

Cel mai probabil, jumătate din preţul căldurii comune care vine din pereţi va intra în facturile celor care au centrale de apartament. Directorul Tudorache susţine că această decizie revvine asociaţiile de proprietari. „Noi nu tăiem facturi la populaţie, noi tăiem facturi asociaţiilor. Ele decid mai departe cum cine plăteşte factura. Este o chestiune care ţine de asociaţii“, a declarat directorul. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite