Craiova: Prea săraci să cumpere autobuze second-hand. 20 de maşini vor duce oltenii din Cernele la Piaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria a prevăzut în buget 2,5 milioane de lei, din care vor fi achiziţionate 20 mijloace de transport în comun noi. Municipalitatea craioveanăintenţionează să cumpere 20 de autobuze nou-nouţe. Acestea vor înlocui rablele marca UDM 112, vechi de două decenii, care circulă pe traseul 2 Cernele - Piaţa Mare.

Din această vară, craiovenii ar putea călători în 20 de mijloacele de transport în comun nou-nouţe. Achiziţia urmează să fie făcută de Primăria Craiova, suma de 2,5 milioane de lei fiind deja prevăzută în bugetul oraşului pe anul 2011. Deşi autobuzele vor fi date în folosinţă Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, procedura de achiziţionare va fi derulată de către primărie.

Tramvaiul nu va fi accesibil pe traseul 2

„Dorinţa noastră este ca în martie şi aprilie să aibă loc licitaţiile, iar din iunie şi iulie să primim deja autobuzele. Aşa sperăm noi să se întâmple, deşi nu este organizată de noi licitaţia“, a declarat şeful RAT Craiova, Marinel Florescu.

Cu siguranţă noile autobuze nu vor fi second-hand, pentru că edilii sunt hotărâţi să investească în autovehicule a căror întreţinere să nu coste mult. De-a lungul anilor s-a constatat că autobuzele achiziţionate deja cu mulţi kilometri rulaţi sunt mai greu de întreţinut, iar investiţia mai mică nu rentează în cele din urmă. Cel mai probabil, noile autobuze vor înlocui uzatele autovehicule care circulă pe traseul 2 Cernele - Piaţa Mare.

Decizia de a înlocui autobuzele de pe respectiva rută vine şi ca urmare a faptului că tramvaiul va fi inaccesibil craiovenilor pe anumite porţiuni din cauza lucrărilor de  realizare a pasajului suprateran de la kilometrul 0 al oraşului. Pe traseul Cernele - Piaţa Centrală circulă 38 de autobuze marca UDM 112. „Avem autovehicule vechi de peste 20 de ani cu norma de casare îndeplinită şi care vor fi casate imediat ce le vom primi pe cele noi“, a mai spus şeful RAT.

Parc auto RAT bun de casat

 Regia Autonomă de Transport Craiova deţine un parc auto cu 176 de autobuze şi 34 de tramvaie. Din numărul total de autovehicule, 38 sunt marca UDM 112, având o vechime mai mare de 20 de ani şi milioane de kilometri la bord. Alte rable mai circulă şi pe ruta Gară-Romaneşti, însă călătorii mai au de aşteptat până când edilii vor face următoarea investiţie în parcul auto al Craiovei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite