Craiova: Câte un an de puşcărie pentru angajaţi din primărie. Cum au fost condamnaţi un fost consilier local şi doi funcţionari pentru un teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiectul de hotărâre buclucaş a fost aprobat de consilierii locali (Foto: Arhivă)
Proiectul de hotărâre buclucaş a fost aprobat de consilierii locali (Foto: Arhivă)

Doi angajaţi ai primăriei Craiova şi un fost consilier local au fost condamnaţi miercuri de Curtea de Apel Craiova la câte un an de închisoare cu executare după mai bine de doi de procese. Liderul de sindicat Electroputere, Aurel Bojenoiu, şeful Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici şi subalternul său Ionel Păpală au fost condamnaţi pentru un teren obţinut de fiica şi ginerele alesului.

Potrivit dosarului instrumentat de procurorii DNA, în 2006 Aurel Bojenoiu, consilier local la acea vreme, a reuşit să facă rost fără licitaţie de un teren de 11 metri pătraţi al primăriei Craiova, pentru fiica şi ginerele său, asociaţi ai firmei SC TICSIM SRL.

Aurel Bojenoiu

image

Potrivit rechizitoriului, Bojenoiu, actualul lider de sindicat al Electroputere şi fost candidat pentru primăria Craiova în 2004, i-a cerut ajutorul edilului Antonies Solomon care i-a trasat sarcină să rezolve problema şefului Serviciului Disciplina în Construcţii, Gheorghe Daici. Acesta, la rândul său i-a pasat-o subalternului Ionel Păpală.

Acesta s-a dus însoţit de consilierul Bojenoiu să vadă suprafaţa de teren situată pe strada Dâmboviţa întocmind un raport în care se „menţionează în fals“ că pe terenul solicitat se află deja o construcţie.

Raportul a fost avizat de Gheorgeh Daici, hotărârea de consiliu fiind votată în plenul Consiliului Local inclusiv de Aurel Bojenoiu, deşi era obligat să se abţină. Cei trei inculaţi au dreptul să facă recurs.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite