Cazul poliţistei care a murit pentru că la tomograf era închis în weekend se poate repeta oricând

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Singurul tomograf unde bolnavii de la Spitalul Nr 1 pot face investigaţii, pe bază de contract, a intrat în revizie săptămâna trecută. Aparatul de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova este defect de peste şase luni. La Reanimare, pacienţii îşi fac cruce iar medicii se roagă să nu se repete tragedia din Vrancea.

Timp de câteva zile, tomograful de la clinica privată care are un contract cu Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Craiova, pentru realizarea tomografiilor, nu a funcţionat, pentru că era în revizie.

"Ne uităm la bolnavi"

Medicii şi bolnavii au trecut prin momente de groază, pentru că nu aveau unde să facă investigaţiile necesare. Tomograful de la cea mai mare unitate medicală din Oltenia este defect de mai bine de şase luni. "A fost jale. Dacă se mai întâmplă aşa ceva, nu ne rămâne decât să băgăm bolnavii la Terapie Intensivă şi să-i lăsăm acolo, să ne uităm la ei", a declarat dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie din cadrul SJU.

Nu i-au pus un diagnostic

Află de AICI toate detaliile morţii angajatei de la Serviciul de Cercetări Penale:

A murit pentru că la tomograf este închis în weekend

Adina Vizitiu (25 de ani), subinspector în cadrul Serviciului de Cercetări Penale al Poliţiei Rutiere Vrancea a murit duminică, 14 octombrie, înainte ca medicii să-i poată pune un diagnostic. Ei aveau nevoie de o tomografie, care nu se putea face decât luni. Directorul spitalului din Focşani spune că a externalizat serviciul de tomografie pentru că era mai ieftin decât repararea aparatului propriu, primit de la minister.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite