Craiova: VIDEO/ Mărturia şocantă a golanului cu BMW, care a omorât un bunic pentru că traveresa prea încet strada „Am fost provocat chiar de victimă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Drăgan riscă până la 7 ani de închisoare
Cosmin Drăgan riscă până la 7 ani de închisoare

Cosmin Drăgan a zbucnit în plans în momentul în care a povestit astăzi instanţei cum s-a întâmplat tragicul eveniment. Şmecherul cu BMW a avut tupeu să spună că bătrânul a fost cel care l-a lovit primul. Pavel Rentea a fost omorât chiar în Vinerea Mare, la orele prânzului, pe Bulevardul Dacia.

Pavel Rentea ieşise la plimbare cu nepoţica lui de şase ani. Pentru că nu s-a grăbit să traverseze strada, Cosmin Drăgan  patron de spălătorie auto şi posesor de BMW - s-a înfuriat şi l-a luat la pumni. Bătrânul a făcut stop cardiac şi a murit câteva ore mai târziu la spital. Agresorul a fugit de la locul incidentului lăsându-şi victima inconştientă. S-a întors la faţa locului pentru că îşi pierduse brăţara şi i-a mai acordat bătrânului o corecţie.

image

„Nu mi-a venit să cred că vrea să mă lovească“

Şmecherul cu BMW a mai spus că victima  a venit către el şi s-a pus în faţa portierei. „Am început să râd când am văzut că vrea să mă bruscheze. Nu mi-a venit să cred că vrea să mă lovească. Am fost provocat, eu nu nu am vrut să îl omor. I-am cerut să treacă mai repede strada. “, a spus Drăgan.Tânărul este acuzat tulburarea liniştii şi ordinii publice, dar şi de lovituri cauzatoare de moarte.

image

Avocatul lui Cosmin Drăgan a cerut instanţei să îi schimbe tânărului încadrarea juridică din lovituri cauzatoare de moarte în loviri şi alte violenţe. Judecătorul de la Tribunalul Dolj, cel care se ocupă de caz a respins categoric cererea.

Au cerut un alt raport medico-legal

 Avocatul tânărului care l-a ucis pe bătrân că traveresa prea încet strada a mai cerut instanţei să se mai efectueze un alt raport medico- legal. Şi din această dată judecătorul a respins cerea, susţinând că la dosar există deja un astfel de document, în care scrie negru pe alb că, Pavel Rentea a decedat în urma loviturilor primite.

image

Fetiţa, sub şoc în continuare

Martoră la toată scena, nepoata victimei este în stare de şoc şi îşi întreabă tatăl dacă tataie este bine şi când o să vină acasă. „Fetiţa mea s-a dus direct în camera în care dormea bunicul ei şi a început să strige «Tataie! Tataie !». A desenat pe o coală de hârtie un bărbat cu un punct mare şi negru în dreptul inimii, acolo unde a văzut ea că îl doare. Eu sper din tot sufletul ca vinovatul să fie pedepsit aşa cum trebuie. Nu este normal să loveşti cu o aşa cruzime un om, care traversează prea încet strada, după care să fugi " , a declarat Ionuţ Rentea, fiul victimei.

image

Are antecedente penale

Golanul cu BMW s-a ales în urmă cu doi ani cu dosar penal pentru complicitate la furt. Drăgan a fost condamnat pentru fapta sa, pe data de 8 aprilie la doi ani de închisoare cu suspendare.Avocatul lui Drăgan a cerut insistent să mai fie vizualizate imaginile surprinse de camerele video. Apărătorul tânărului susţine că la dosar au fost citaţit mai mulţi martori, care nu au fost la faţa locului. Ba mai mult avocatul a declarat că, bătrânul nu a decedat din cauza loviturilor primate. „ Şi dacă se certau putea să moară, ţinând cont că a mai avut trei infarcturi. Clientul meu nu i-a dat decât câteva palme.Nu loviturile primate au dus la decesul victimei. “, a explicat în faţa instanţei avocatul.   

Stai pe craiova.adevarul.ro şi află când va Tribunalul Dolj o sentinţă în acest caz

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite