Craiova: Salvatori olteni, deveniţi campioni naţionali în inima Banatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele care au urcat pe podium (în roşu echipele de la Craiova care au luat aurul şi argintul)
Echipele care au urcat pe podium (în roşu echipele de la Craiova care au luat aurul şi argintul)

Două echipe din Craiova ale Centrului Naţional de Educare Canină au urcat pe primele două locuri ale podiumului Campionatului Naţional de Misiuni al Câinilor de Salvare, organizat la Timişoara, de Clubul de Dresaj Canin al Asociaţiei Chinologice Române.

Cei dintâi sunt Nelu Băcioiu cu ciobănescul german Max, Romeo Mitrache cu cockerul Skip şi Daniel Oacă cu labradorul Next Liguard. Vicecampioni naţionali sunt Liviu Ionescu şi labradorul Watercrazy Kapa, Simona Iliescu şi ciobănescul german Torhause Winnie şi Carmen Popescu şi labradorul Yaro. Competiţia de la Timişoara contează pentru stabilirea echipei naţionale care poate intervene în caz de dezastre.
Locul III a revenit echipei CDC-Salvo din Timişoara, campioni entitre.

Liviu Ionescu şi Kapa, Nelu Băcioiu cu Max şi Romeo Mitrache cu Skip vor reprezenta România la Campionatul mondial al Câinilor de Salvare, ce va avea loc în Belgia, în iulie 2011. 

„Ambelor echipe le-am implementat ideea că nu contează locul, ci participarea la cele mai grele competiţii, care se apropie cel mai mult de cazurile reale. M-a interesat cum reacţionează câinii, adaptabilitatea tuturor membrilor la cerinţe de stres şi căutări în condiţii vitrege, iar obţinerea primelor locuri în concurs îmi confirmă excelenta pregătire fizică şi psihică a echipelor antrenate de mine“, spune Liviu Ionescu, preşedintele Centrului Naţional de Educare Canină.

Concurenţii au trecut prin probe de căutare de sub dărâmături, căutare în teren accidentat - zonă de pădure, urmă, abilităţi de coborâre şi salvare de la înălţime, acordarea primului ajutor victimelor găsite şi proba de orientare marş de 7 km pe timp de noapte.

Concursul s-a desfăşurat în perioada 20 - 21 noiembrie 2010.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite