Craiova: Oltenii, ispitiţi cu visul american la Cinema Patria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicul va asista joi, 5 mai, la un „one woman show“, cu actriţa româno-canadiană Claudia Motea, de loc din Târgu-Jiu, dar stabilită în Statele Unite.

Spectacolul „Iubeşte-mă...America!“, programat la Cinema Patria, este o comedie dramatică, regizată de Al. G. Croitoru, în atmosfera căreia publicul va fi condus cu ajutorul teatrului şi filmului deopotrivă. Claudia Motea este protagonista unei poveşti născute în jurul unei actriţe pe nume Stela, care lasă România pentru America, tărâm ce o fascinează, dar unde va trebui să supravieţuiască obstacolelor peste care va da la tot pasul, până să se împlinească profesional.

„Aştept cu bucurie să vin în mijlocul oltenilor mei, la Craiova. Sper ca publicul să se simtă extraordinar la acest spectacol“, a mărturisit Claudia Motea.

Pentru actriţa prin venele căreia curge sânge de oltean, prezenţa pe scenă în Cetatea Banilor este de fapt o revenire. Cu ani în urmă, juca la Teatrul Naţional Marin Sorescu în piesa „Danaidele“, regizată de maestrul Silviu Purcărete. Întâmplările din spectacolul prezentat mâine seară la „Patria“ par a fi desprinse din propria-i viaţă construită peste ocean. Mişcările scenice, interpretarea, mărturisirile despre condiţia emigrantului în America sunt însoţite de imagini din New-York-ul de care Claudia Motea spunea că s-a îndrăgostit la prima vedere.

Piesa „Iubeşte-mă...America!“, care a avut premiera la Teatrul Naţional Radiofonic, a fost distinsă în Canada cu premii pentru „Cea mai bună actriţă“, „Cea mai bună piesă scrisă“ şi  „Cea mai bună producţie“, iar în România a primit Trofeul Hyperion.

Preţul biletului este 20 lei, dar elevii şi studenţii plătesc doar jumătate. Spectacolul va începe la ora 19.00.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite