Craiova: Datoriile uriaşe ale spitalelor din Dolj, care îi sufocau pe manageri, vor fi decontate de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 1 iulie, majoritatea spitalelor din Dolj vor trece în subordinea Consiliului Local şi Consiliului Judeţean. Datoriile acumulate de aceste instituţii vor fi preluate de Ministerul Sănătăţii Publice.

Doar trei unităţi medicale din Dolj vor aparţine în continuare de Ministerul Sănătăţii Publice (MSP), respectiv Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Neuropsihiatrie din Poiana Mare şi Centrul de Cardiologie. Spitalele din Leamna şi Dăbuleni vor fi administrate de Consiliul Judeţean, în timp ce Spitalele "Filantropia", de Boli Infecţioase „Victor Babeş” şi de Neuropsihiatrie vor fi subordonate Consiliului Local.

Programele de sănătate nu vor suferi modificări

Acest lucru înseamnă că se vor şterge toate datoriile către furnizori, acumulate până la 31 martie 2010, care vor fi achitate de către minister. Toate spitalele vor primi bani de la MSP, însă numai pe programele de sănătate. În rest, cele care nu mai aparţin de minister vor fi finanţate din bugetul local. Casa de Asigurări de Sănătate rămâne în continuare principalala sursă de bani”,  a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Dolj.

Datoriile au băgat spaima în manageri


Acesta a mai explicat câteva dintre schimbările care vor surveni de luna viitoare, în urma descentralizării.  Dacă până în prezent postul de manager se ocupa prin examen organizat de către DSP, din iulie autorităţile locale se vor ocupa de aceste concursuri.

Datoriile spitalelor din Dolj depăşesc un milion de lei. Managerii unităţilor s-au plâns în nenumărate rânduri că nu le pot achita, din lipsă de fonduri.

Află cum va mai influenţa descentralizarea modul în care spitalele funcţionează astăzi, în .

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite