Craiova: Zona inundabilă a Luncii Dunării, sub ape

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cotele Dunării au crescut în ultimele zile la Calafat
Cotele Dunării au crescut în ultimele zile la Calafat

Debitele fluviului au depăsit cota de inundaţie la Calafat şi Bechet, însă apele nu au afectat localităţi sau terenuri agricole, ci doar zona inundabilă a Luncii Dunării.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Apelor Jiu, nivelul Dunării va mai creşte în zona Calafat-Bechet în următoarele zile, însă se va stabiliza la valoarea de 11.100 metri cubi pe secundă. „Nu sunt obiective şi localităţi inundate. Nu s-au semnalat evenimente deosebite până la această oră, în teritoriu administrat de DA Jiu Craiova, acţionându-se conform Regulamentului şi Planurilor de apărare. A fost afectată de creşterea nivelurilor Dunării doar zona inundabilă a luncii Dunării“, a spus Camelia Bărbuţu, purtător de cuvânt al DA Jiu.

Conform prognozei elaborate de hidrologi, pentru intervalul 13ianuarie – 18 ianuarie, debitul Dunării la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în creştere în primele patru zile ale intervalului până la valoarea de 11200 metri cubi pe secundă, relativ staţionar în următoarea zi, apoi în uşoară scădere până la valoarea de 11100 metri cubi pe secundă la sfârşitul intervalului de prognoză, situându-se peste media multianuală a lunii ianuarie, de 4950 metri cubi pe secundă.
Inundaţiile din primăvara anului 2006, când sudul judeţului Dolj a fost devastat de revărsarea Dunării, au fost provocate de un debit al fluviului de 16.000 metri cubi pe secundă.


Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite