EXCLUSIV Scandalul listelor negre de Medicină ia amploare. Profesorii cer ministerului anularea alegerilor pentru şefia instituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) din Craiova se desfăşoară astăzi alegeri pentru şefia instituţiei. Înainte de votare, mai multe cadre au întocmit un memoriu pe care l-au trimis Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, prin care cer anularea alegerilor, spunând că acestea au fost fraudate.

Cu trei zile înainte de alegeri, mai mulţi angajaţi ai universităţii au trimis un memoriu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, în care reclamă ilegalităţi la modul în care se desfăşoară alegerile la UMF Craiova şi la care au ataşat listele care au generat scandalul. “La UMF Craiova, pe noua Lege a Învăţământului, încă se fac alegeri pentru structurile de conducere UMF şi, deşi se spune că votarea este democratică, lucrurile nu stau chiar aşa. Vă rugăm să demaraţi o anchetă internă, să anulaţi alegerile şi să sancţionaţi drastic pe cei vinovaţi de fraudă, trimiţând o echipă de control de la Ministerul Învăţământului”, au scris şi au semnat mai mulţi profesori de la UMF Craiova.

"Majoritatea ştim că alegerile au fost manipulate"

image

Situaţia este fără precedent la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova. Cadrele spun că alegerile pentru structurile de conducere care au loc în această perioadă nu s-au desfăşurat legal, că au fost distribuite liste cu candidaţi agreaţi şi neagreaţi, care au fost decisive pentru rezultatele alegerilor de la consiliile profesorale şi de la Senat. "Cu o singură excepţie, toţi cei care au fost trecuţi pe lista «Votaţi DA» au fost aleşi la Senat. Dumneavoastră chiar credeţi că este concidenţă? Eu nu cred", a declarat profesorul universitar doctor Eugen Moţa, care este şi şeful Clinicii de Nefrologie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. Profesorii susţin că prin universitate au fost distribuite în această perioadă liste "Votaţi DA" şi "Votaţi NU" care, mai spun profesorii, au exact culori întocmai cu mesajul: neagră şi albă. "Ştiu că există aceste liste. Le-am văzut, ştiu că circulă prin universitate", a declarat profesorul universitar doctor Ion Georgescu, şeful Clincii Chirurgie I de la Spitalul Nr. 1 din Craiova. "Majoritatea colegilor ştiu de existenţa lor, majoritatea colegilor ştiu că alegerile au fost manipulate”, a precizat profesorul universitar doctor Laurenţiu Mogoantă. "Am auzit şi eu că există (liste - n.r.)" , a declarat profesorul universitar doctor Ion Pleşea.

Conducerea UMF Craiova, profesorii universitari doctori Ion Rogoveanu şi Tudorel Ciurea, cei care sunt trecuţi pe lista de mai sus, nu au putut fi contactaţi pentru un punct de vedere cu privire la această situaţie.

Listele şi supoziţiile cu privire la persoana care ar sta în spatele acestora le puteţi citi astăzi, în exclusivitate, în Adevărul de Oltenia.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite