Craiova: Zeci de suplinitori, concurenţi pentru orele rămase după ultima repartiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şanse mai mari să obţină un post în viitorul an şcolar au cadrele didactice în căutare de ore de educaţie muzicală sau plastică, ore de română, de fizică.

Peste 250 de profesori din Dolj, calificaţi şi necalificaţi, au trecut astăzi prin câteva ore bune de examen. Sunt cei care din diverse motive nu s-au prezentat la sesiunea anterioară sau cei care au luat note sub 5.

„Probele, scrisă şi orală pentru necalificaţi, şi cea de interviu pentru calificaţi, au decurs normal, fără incidente nedorite“, a declarat inspectorul Mihaela Moţăţeanu. Pe lângă candidaţii, proaspeţi absolvenţi de facultate, la examen au venit şi profesori trecuţi de 50 de ani, pentru care despărţirea de învăţământ este de neconceput.

„La vârsta mea mi-e greu să cred că cineva mi-ar da o şansă să o iau de la capăt, pe un alt drum. Am terminat Dreptul, dar e târziu să mai profesez“, spune Sabina Cojocaru, care este jumătate administrator şi jumătate profesor de cultură civică la liceul din comuna Amărăşti.  Dacă în iulie a luat 4.55, acum a sărit de nota 8. Pe muchie de cuţit stă şi Romulus Ioniţă, din Orodel, profesor de fizică şi de chimie, care încă nu ştie dacă va mai preda în anul şcolar 2010 – 2011.

„Din păcate nu am reuşit să mă titularizez şi asta este, trebuie să venim la examene. Nu ştiu dacă mai merită. Eu sunt din localitate, nu fac naveta, şi banii pe care îi iau îmi rămân toţi, acum diminuaţi cu aproape 500 de lei“, spune profesorul.

Pe 23 şi 24 august, candidaţii se vor prezenta la şedinţele publice de repartiţie prin detaşare şi suplinire.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite