Craiova: Zeci de oameni prinşi de viscol în Dolj, salvaţi de jandarmi şi armată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Pădureanu şi fetiţa ei au rămas prizoniere în trafic din cauza zăpezii
Ioana Pădureanu şi fetiţa ei au rămas prizoniere în trafic din cauza zăpezii

Mai multe drumuri judeţene şi comunale au fost închise, iar zeci de oameni au rămas împotmoliţi pe câmp.

CITEŞTE şi: Craiova: Zeci de tiruri sunt blocate la intrarea în oraş

Scene de coşmar azi-noapte între Radovan şi Întorsura. Peste 20 de oameni au rămas blocaţi în trafic mai bine de opt ore. Numai maşinile grele de armată au reuşit să ajungă la oamenii disperaţi. „Nu credeam că o să mai scăpăm cu viaţă. Am stat cu fetiţa în braţe şi cu mătăniile în mână şi m-am rugat la Dumnezeu pentru viaţa copilului meu“, a declarat Ioana Pădureanu.

La minus 15 grade Celsius, oamenii blocaţi în zăpadă riscau să îngheţe

Utilajele de la deszăpezire, care au plecat în ajutor au rămas şi ele înzăpezite. Militarii şi jandarmii au plecat în zonă cu maşinile din dotare pentru a-i salva pe cei care au rămas prizonieri în trafic.

blocaj zapada

Deşi au îngheţat de frig din cauza gerului, unii oameni au refuzat să îşi părăsească maşinile. Au fost convinşi cu greu de jandarmi să fie duşi într-un loc sigur. „În acest moment, mai multe efective au rămas în zonă pentru a asigura paza. Noi suntem în continuare în alertă pentru a putea interveni în orice moment“, a declarat Ion Ţapu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi.

blocaj zapada

Legătura între localităţile Radovan şi Întorsura este, în momentul de faţă, blocată. 100 de maşini au rămas de azi-noapte în trafic.„Noi am dispus măsuri de urgenţă, iar toţi oamenii au fost salvaţi.  Probleme mari  din cauza viscolului au fost şi pe drumul judeţean 561 D, care face legătura între Giubega şi Băileşti“, a declarat Eugen Georgescu, prefectul judeţului Dolj.

blocaj zapada
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite