Craiova: Zeci de elevi craioveni au proiectat avioanele viitorului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai bune machete au fost premiate
Cele mai bune machete au fost premiate

Peste 40 de elevi talentaţi de la mai multe şcoli din Craiova au participat astăzi la concursul interjudeţean „Zborul, visul de aur al omenirii“, organizat la Grupul Şcolar Traian Vuia.

Tinerii au declarat că au muncit zile în şir pentru a putea realiza cu mâinile lor cele mai bune machete, care au fost premiate de un juriu de specialitate. „ Noi am făcut o farfurie zburătoare. Iniţial, ne-am propus să facem un alt proiect, dar nu ne-a ieşit, aşa că am recurs la planul B. După cum vedeţi, juriul a fost încântat. Acum sper să şi câştigăm şi să reuşim să mergem mai departe la faza judeţeană“, a spus Dan Pîrvan, elev la Grupul Şcolar Traian Vuia.

Membrii juriului au fost mulţumiţi de rezultatele întrecerii. „ Noi le-am spus copiilor acolo unde au greşit. Este normal să greşească, dar aşa învaţă. Cei care se vor clasa pe primele trei locuri vor merge mai departe la faza judeţeană, care se va desfăşura anul viitor, în martie. Am văzut creaţii bine gândite şi la care elevii au avut ceva de muncă“, a precizat Dumitru Ceauşu, vicepreşedintele juriului.  

„Îmi doresc să fiu aviator“

Elevii pasionaţi de avioane au tras cu ochiul şi la colegii lor, pentru a vedea cum s-au pregătit. „ Eu îmi doresc să mă fac aviator. Este un vis pe care îl am din copilărie. Mă bucur că pot participa la astfel de competiţii. Macheta făcută de mine şi de colegii mei este unică“, a declarat Răzvan Cristescu, elev la „Traian Vuia“.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite