Craiova: Zăpada a ţinut acasă peste 80.000 de elevi din Dolj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza vremii, toţi elevii de la clasele I-VIII din judeţul Dolj au stat luni acasă, urmând ca marţi să revină la cursuri, dacă previziunile meteo şi starea drumurilor vor permite acest lucru.




Şcoli închise în judeţ, drumuri troienite, camioane trase pe dreapta, trenuri anulate şi accidente în lanţ. Este tabloul unei zile de iarnă în întreaga ţară, dominată de Codul Portocaliu de ninsoare şi viscol. Iar calvarul continuă. Ministerul Educaţiei a recomandat Inspectoratelor să analizeze situaţia şi să decidă dacă elevii pot răzbi prin nămeţi sau nu pentru a merge la cursuri.

Astfel, în urma consultărilor s-a hotărât suspendarea cursurilor preşcolarilor, elevilor claselor I-IV  şi cei de gimnaziu şi din judeţul Dolj. “Semestrul a început cu o amânare de o zi. Am hotărât împreună cu domnul prefect suspendarea  cursurile pe parcursul zilei de luni pentru protejarea elevilor dar şi a profesorilor navetişti care ar fi fost în situaţia de a nu putea ajunge la şcoală din cauza zăpezii”, a explicat inspectorul general Diana Buşoi.

Astăzi, doar elevii de liceu au mers la cursuri după programul normal. „Noi am făcut doar primele două ore, pentru că eram doar câţiva copii în clasă. Nu ne-au zis profesorii, dar am plecat şi noi mai devreme”, a spus un elev de la Liceul CFR.

Reînceperea cursurilor, în funcţie de vreme

Conducerea ISJ Dolj a mai precizat că s-a luat legătura cu toate primăriile din judeţ pentru dezăpezirea drumurilor, astfel încât, elevii să poată merge la şcoală începând de marţi, 9 februarie, asta în cazul în care se va putea. Unităţile de învăţământ au fost înştiinţate cu privire la această decizie.

Reprezentanţii ISJ Dolj au precizat însă că măsura poate fi extinsă şi pentru ziua de marţi în unele şcoli din judeţ. Acest lucru se poate întâmpla „în situații deosebite, bine fundamentate, în funcție de condițiile climaterice locale speciale și de specificul școlii, la cererea conducerii unităițlor de învățământ“.

Şcolile vor rămâne închise deocamdată, urmând a se lua o decizie privind efectuarea cursurilor de mâine în funcţie de evoluţia vremii. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de marţi, vremea se va ameliora, însă de miercuri, vremea rea va reveni cu precipitaţii mixte.

Suspendarea cursurilor se poate face la nivelul unităţii de învăţământ, la cererea directorului şi cu aprobarea inspectorului şcolar general cu aprobarea Ministerului Educaţiei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite