Craiova: Vrei un job în instituţiile UE? Află aici ce trebuie să faci pentru a fi plătit cu până la 4.000 de euro lunar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mirajul unui salariu de top pentru un post în instituţiile europene atrage adesea mulţi români în competiţiile pentru un job de funcţionar. Testele se dovedesc însă de multe ori dificile pentru persoanele care, deşi au o pregătire profesională bună, nu au experienţa necesară pentru susţinerea testelor.

Persoanele care vor să susţină probele în cadrul Centrului de Evaluare de la Bruxelles au ocazia, în perioada 11-12 iunie, să participe la o pregătire intensivă în acest scop, organizată contracost de euroconcurs.ro. Preţul unei zile de training este de 500 de lei, cei care plătesc până la data de 5 iunie beneficiind de o reducere de 10%.
Testarea de la Bruxelles pentru joburile europene este gândită astfel încât toate cele 8 competenţe corespunzătoare fiecărui job (capacitatea de a analiza şi soluţiona probleme; abilităţile de comunicare; capacitatea de a obţine calitate şi rezultate; abilităţile de formare şi dezvoltare; capacitatea de a prioritiza şi organiza; flexibilitatea; abilităţile de colaborare şi lucru în echipă; abilităţi de leadership) să fie evaluate de cel puţin două ori.
Iată care sunt cele patru tipuri de probe care vor fi susţinute în Centrul de Evaluare de la Bruxelles în aceasta toamnă şi care vor fi tratate în cadrul acestui seminar practic de pregătire:
•    Case study in the chosen field of competence: este un eseu scris care iţi testează cunoştinţele din domeniul în care ai aplicat, abilităţile de analiza şi sintetiza, abilităţile de comunicare scrisă;
•    Structured interview: interviu cu specialist în resurse umane pentru evaluarea motivaţiei, personalităţii, punctelor forte şi slăbiciunilor, planurilor de carieră;
•    Oral presentation: prezentarea în faţa unui panel a unui anumit subiect pentru testarea abilităţii de a comunica într-o manieră persuasivă;
•    Group exercise: exerciţiu realizat împreună cu alţi candidaţi în care evaluatorul se focusează pe evaluarea celor 8 competenţe care sunt cerute de EPSO.
Seminarul va pune accent pe aspectele practice ale acestor probe, iar participanţii vor primi feedback şi recomandări de la cei trei traineri Drd. Mihaela Liliana Stroe, Dr. Cristian Cârstoiu şi Psh. Augustin Iordache.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite