Craiova: Voluntarii, chemaţi să cureţe Doljul de gunoaie într-o singură zi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doljenii se pot înscrie pentru a devenit voluntari în cadrul proiectului „Let’s do it Romania!”, care îşi propune să adune toate gunoaiele din România într-o zi.

Iniţiatorii, aproximativ 25 de ONG-uri din ţară dar şi companii private şi autoritţi centrale, caută firme şi oameni din toate categoriile sociale pentru a da o mână de ajutor pe 25 septembrie, atunci când este programată operaţiunea de colectare a deşeurilor. Responsabilii de proiect au făcut astăzi apel la voluntari, precizând că îşi propun să implice aproximativ 2.000 de oameni în judeţ în această operaţiune.

Cei care vor să ajute trebuie să ştie că nu pot contribui cu bani la proiect ci doar cu materiale (saci de gunoi, mănuşi de curăţenie, mâncare pentru voluntarii care vor ieşi la curăţenie pe 25 septembrie, apă sau cu simpla lor implicare în operaţiunea de curăţenie pe 25 septembrie). Cătălin Zamfir, coordonator al proiectului în Dolj a precizat că deja 100 de persoane din judeţ au devenit voluntari, în proiect implicându-se Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică şi Fundaţia Cuvaântul care Zideşte". "În prezent am cartat 50% din suprafaţă, urmând ca până pe 20 septembrie să facem un raport complet cu zonele în care se găseşte gunoiul , voluntarii pe care ne putem baza şi stadiul proiectului",a spus Zamfir. Potrivit acestuia, sunt vizate zonele din afara localităţilor, acolo unde zac munţi de gunoaie care nu sunt ridicate niciodată de firmele de salubritate.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite