Craiova: Viorel Călin, patronul unei firme care a făcut afaceri cu primăria, reţinut de procurori pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patronul firmei Cavi a fost propus pentru arestare preventivă pentru 29 de zile
Patronul firmei Cavi a fost propus pentru arestare preventivă pentru 29 de zile

Viorel Călin, patron al firmei Cavi Imexco şi fost candidat la Senat din partea PNL, a fost adus la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru o evaziune de peste 2,7milioane de lei.

Procurorii susţin că patronul societăţii craiovene a prejudiciat statul cu peste 2,7 milioane de lei, înregistrând în contabilitate, în perioada 2005-2007, prestări de servicii fictive, potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Dolj, Daniel Stancu. Surse judiciare au declarat că este vorba despre lucrări pe care Călin a susţinut că le-a efectuat în Piaţa Gării, în cadrul unui contract cu Primăria Craiova, pentru reabilitarea parcării Sucursalei CEN de la Işalniţa, dar şi în cadrul contractului de reabilitare şi modernizare a Gării Craiova.

Viorel Călin a fost prezentat astăzi judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Călin a intrat în atenţia presei după ce firma sa, Cavi Imexco SRL a câştigat licitaţia de modernizare a Pieţei Gării, organizată de Primăria Craiova. Deşi a întârziat nejustificat finalizarea lucrării, Cavi a primit de la Primărie un milion de euro, deşi contractul iniţial fusese adjudecat la 710.000 euro.

Cavi s-a ocupat şi de modernizarea Gării Craiova, în calitate de subcontractant de la firma germană Wiebe, cea care a câştigat licitaţia internaţională. Conducerea Regionalei Craiova estima anul trecut că valoarea totală a lucrărilor executate la Gară depăşeşte 4,5 milioane de euro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite