Cum a scăpat de cămătari un fost patron din Oltenia: "Chinul meu s-a sfârşit. Acum sparg o ceapă, dar ştiu că o mănânc liniştit"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Buică spune că nu mai primeşte ameninţări de la cămătari.  Foto: Arhivă.
Emil Buică spune că nu mai primeşte ameninţări de la cămătari. Foto: Arhivă.

Emil Buică, din comuna Ciupercenii Noi, povesteşte că o gaşcă de cămătari din Calafat i-a redat libertatea, după ce ani de zile l-a ameninţat cu moartea.

Emil Buică (49 de ani), fost patron în comuna Ciupercenii Noi-Dolj, a trăit un coşmar în ultimii ani, după ce a luat bani de la cămătarii din Calafat, ca să-şi salveze soţia bolnavă de cancer. "Mi-au trebuit 1.000 de euro ca să o tratez, dar cămătarii mi-au cerut mai târziu 10.000 de euro şi mi-au zis că mă omoară dacă nu îi dau. Primeam în miez de noapte ameninţări şi pentru fetele mele, îmi spuneau că nu o să mai apuce multe zile", povesteşte olteanul. De-a lungul anilor, bărbatul a înaintat numeroase plângeri către autorităţi, fără vreun rezultat. "Nu s-a implicat nimeni, deşi aveam dovezi că eram ameninţat. Poliţiştii mă ignorau", mai spune olteanul.

"Slavă Domnului, chinul s-a sfârşit!"

Cazul său a fost făcut public la începutul anului, "sper ca cineva să vadă în ce mă zbat şi mâine - poimâine, dacă n-oi mai fi, să se ştie din ce cauză", mărturisea în luna ianuarie Emil Buică. Aseară, doljeanul ne-a spus că problemele i s-au rezolvat între timp, după ce Adevarul.ro a publicat drama prin care trecea. "Când m-am dus la ei, poliţiştii se comportau altfel cu mine, nu mă mai ignorau. Parcă devenisem alt om. Tot aşa, cămătarii s-au liniştit. Nu din prima zi, ce-i drept... La început îmi mai trimiteau câte un mesaj prin care îmi ziceau să-mi ţin gura, dar după vreo lună m-au lăsat în pace. Într-o zi, unul dintre ei chiar a venit la mine şi mi-a zis să nu-i fac rău, că are şi el familie de întreţinut", ne-a mai spus Emil Buică. Victima cămătarilor spune că în acest an a început o nouă viaţă. "Pot spune că, după ce am fost lăsat în pace, pentru prima dată m-am aşezat cu familia la masă cu zâmbetul pe buze. Slavă Domnului, chinul meu s-a sfârşit! Nu sunt bogat, nu mănânc pe săturate, fetele mele la şcoală iau tot un leu pe zi, dar la momentul ăsta nu mai duc grija că vor păţi ceva. Acum sparg o ceapă, dar ştiu că o mănânc liniştit", a încheiat Emil Buică.

Cum a rămas lefter un patron după ce a luat bani de la cămătari ca să-şi trateze soţia de cancer

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite