Versuri pentru Păunescu: "Adio, Adriane, de tine ne e dor, / Adio, Adriane, toţi oamenii mor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un craiovean, premiat la numeroase concursuri de poezie şi satiră, a compus câteva versuri, în memoria poetului Adrian Păunescu.

Versurile au fost create de către Constantin Chelaru (57 de ani), un craiovean care a făcut parte din diverse grupuri satirice şi care a compus peste 300 de texte pentru melodii populare, interpretate, printre alţi cântăreţi, de Matei Constantin, cel mai vechi rapsod din Oltenia. "Azi noapte am terminat aceste versuri, pentru că l-am îndrăgit enorm pe poet. Mi-l amintesc când a venit la operă, tocmai terminasem armata. Ce exaltaţi eram cu toţii de felul cum recita şi colabora cu toţi cântăreţii... ", ne-a mărturisit olteanul.

"De ce nu mai trăieşti / Să vezi pe faţa noastră / Destine de poveşti?"

S-a stins şi ultimul Luceafăr / Al neamului şi-al poeziei româneşti / Din neant tu, Adriane, ne priveşti, / Din ceruri scrii, dar nu ne mai vorbeşti. / Adio, Adriane, din ceruri ne priveşti, / Adio, Adriane, poetul din poveşti, / Ne laşi acum în taină. / De ce nu mai trăieşti / Să vezi pe faţa noastră / Destine de poveşti? / Adio, Adriane, de tine ne e dor, / Adio, Adriane, toţi oamenii mor. /  Adio, Adriane, c-o moarte eşti dator, / Adio, al meu frate, / De tine-mi va fi dor. / Şi eu ca tine sigur / Odată am să mor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite