Craiova: Vasiliada a serbat 10 ani de activitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Vasiliada, care funcţionează sub egida Mitropliei Olteniei, a organizat astăzi o întâlnire prilejuită de aniversarea a 10 ani de activitate în sprijinul persoanelor, familiilor şi grupurilor sociale aflate în dificultate.

Au vorbit despre acţiunile desfăşurate de organizaţie, în mare parte finanţate din fonduri europene nerambursabile, Înalt Prea Sfinţitul Irineu, mitropolitul Olteniei, Prea Sfinţitul Nicodim, episcopul Strehaiei şi Severinului, şi părintele Adrian Stănulică, preşedintele asociaţiei.

Craiova

Înalt Prea Sfinţitul Irineu a subliniat importanţa milosteniei pe calea mântuirii şi a amintit cuvintele pilduitoare ale Sfântului Vasile cel Mare: „Tu eşti sărac! Un altul este mai sărac decât tine. Tu ai pâine pentru zece zile, el nu are decât pentru o zi. Fă parte în chip darnic din prisosul tău celui ce nu are nimic. Nu sacrifica salvarea tuturor interesului tău personal”. Prea Sfinţitul Nicodim, primul preşedinte al Asociaţiei Vasiliada, la înfiinţarea acesteia, în urmă cu 10 ani, a evocat rolul Înalt Prea Sfinţitului Teofan în această construcţie şi a scos în evidenţă exemplul pe care Vasiliada l-a constituit pentru înfiinţarea altor organizaţii şi suportul pe care l-a acordat.

Craiova

Preotul Adrian Stănulică a punctat câteva dintre reuşitele asociaţiei care funcţionează cu 42 de angajaţi şi peste 300 de voluntari: înfiinţarea de centre sociale, campanii şi evenimente pentru strângerea de fonduri, parteneriate etc. „Am adus bucurie copiilor, bătrânilor, persoanelor cu dizabilităţi, tinerilor infectaţi cu HiV şi oamenilor fără adăpost. Sunt roade frumoase şi credem că ele se vor înmulţi precum peştii din Evanghelie, în anii care vor urma”, a spus părintele Stănulică. Înalt Prea Sfinţitul Irineu a înmânt câte o plachetă aniversară reprezentanţilor instituţiilor care au colaborat cu Vasiliada, dar şi celor ai presei. Întrunirea s-a încheiat cu discuţii mai puţin formale, la o felie de tort şi un pahar cu şampanie. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite