Craiova: Vasile Şalapa s-a reîntors în fruntea SIF Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Şalapa a fost ales sâmbătă de către membrii Consiliului de Administraţie în fruntea uneia dintre cele mai bogate şi atractive societăţi de investiţii financiare listate la Bursă.

Şalapa (64 de ani) a mai condus SIF Oltenia în perioada 2000-2006, fiind detronat atunci de către omul de afaceri condamnat recent la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării BIR, Dinel Staicu. Staicu a fost înlăturat de la şefia SIF 5 după condamnarea sa. Şalapa a fost şi preşedinte-director general la Fondul Proprietăţii Private Oltenia (vechea denumire a SIF Oltenia) în perioada 1994-1997.
Tot sâmbătă, Consiliul de Administraţie al SIF l-a ales ca administrator provizoriu pe Constantin Bădîrcea, un apropiat al lui Dinel Staicu, deşi pentru funcţie au mai candidat Margareta Racoviţă, aflată sub sfera de influenţă a omului de afaceri gălăţean Cătălin Chelu, şi Lucian Buşe, cunoscut în Bănie pentru cariera sa universitară.
Activele SIF se cifrează în prezent la 1,65 miliarde de lei (360 milioane de euro), între activele deţinute de SIF aflându-se participaţii la două dintre cele mai mari bănci din ţară, BRD şi Erste BCR.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite