Craiova: Vasile Cristofil, croitorul de şcoală veche cu sute de ucenici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vasile Cristofil are propria afacere de peste 25 de ani
Vasile Cristofil are propria afacere de peste 25 de ani

Pentru că a avut o copilărie plină de suferinţe, a învăţat să lupte de mic. A lucrat ani buni la Fabrica de Confecţii, iar de peste 25 de ani are atelierul său.

A plecat de mic copil printre străini să îşi facă un viitor şi să nu depindă de alţii în viaţă. Şi-a dat seama că numai muncind poate trece peste toate obstacolele. La vârsta de zece ani s-a îmbolnăvit de reumatism şi a fost suspus mai multor operaţii chirurgicale. A fost ajutat de o doctoriţă să se înscrie la şcoală şi aşa şi-a făcut un rost în viaţă.

Vă daţi seama ce viitor aveam eu, dacă la vârsta de 10 ani nu mă puteam deplasa. Am avut noroc că am întânit o femeie minunată care mi-a întins o mână de ajutor. Pot spune că la Şcoala Profesională de Meserii de la Brăila era militărie, dar acolo m-am format ca om. Am absolvit cursurile cu nota 10, am primit şi bursă. Era tare mândru de mine“, a povestit Vasile Cristofil din spatele maşinii de cusut.

Cu diploma în buzunar a plecat să îşi caute de lucru

Bărbatul râde acum când îşi aduce aminte prin câte a trecut ca să ajungă până aici. „Eu am intrat pe geam când m-au dat afară pe uşă. Când am vrut să mă angajez la Fabrica de Confecţii din Craiova, cei de la personal au spus că nu se fac angajări. Aşa că eu m-am dus în audienţă la director, iar a doua zi am fost angajat. În aproximativ patru luni am ajuns şef şi am fost apreciat de toată lumea. Am fost printre puţinii angajaţi aleşi să meargă la Bucureşti la specializare“, a declarat bărbatul.

Află în  cum şi-a deschis Vasile Cristofil prima afacere.

craiova
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite