Craiova: Val de disponibilizări la Uzina Electroputere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anul viitor alte 300 de persoane vor fi disponibilizate de la Electroputere
Anul viitor alte 300 de persoane vor fi disponibilizate de la Electroputere

350 de persoane au fost date afară începând cu 1 octombrie, iar cele rămase se tem că nu vor mai avea mult timp un loc de muncă.

De la începutului anului au fost disponibilizate 850 de persoane de la Electroputere Craiova, iar în 2011 alţi angajaţi vor pleca acasă. Ion Meceanu, de 59 de ani, a fost înştiinţat, în urmă cu puţin timp, că va fi dat afară. Bărbatul va trebui să se descurce cu nouă salarii compensatorii şi cu ajutorul de şomaj pe un an de zile. „Lucrez de 41 de ani aici. Am ajuns să fiu disponibilizat într-o perioadă în care nu există perspective de angajare. Chiar nu ştiu cum mă voi descurca de acum înainte. Toţi avem datorii, rate pe care trebuie să le achităm la timp. Asta este răsplata patronilor după atâţia ani de muncă“, a spus Meceanu, fost angajat Electroputere.

Ion Meceanu a lucrat 41 de ani la Electroputere

image

„Se va construi un mall“

În momentul de faţă la Electroputere Craiova mai lucrează 1.750 de angajaţi. „Societatea a fost privatizată în anul 2007. De atunci lucrurile au mers din ce în ce mai rău. Contracte nu mai avem, iar datoriile către stat sunt istorice, ajungând la 30 de milioane de euro. Cert este că patronul nostru vrea să vândă 70 de hectare de teren pentru a se ridica un mall aici. Deja o firmă din Belgia este interesată să investească. Banii vor merge către ANAF în contul creanţei pe care o avem. Oamenii sunt disperaţi, au rămas pe drumuri. Înainte de Revoluţie la Electroputere lucrau 13.000 de angajaţi“, a spus Aurel Bojenoiu, liderul sindicatului de la Electroputere Craiova.

Aurel Bojenoiu, liderul de sindicat de la Electroputere Craiova

Aurel Bojenoiu a mai declarat că anul viitor în luna iulie alte 200 de persoane vor trebui să plece acasă. În fiecare secţie dacă mai lucrează câteva persoane este bine.„Nici în 2011 situaţia critică de la Electroputere Craiova nu va fi una tocmai roz. Aşa că am fost anunţati de pe acum că alţi angajaţi vor trebui să plece acasă“, a mai spus liderul de sindicat.

Înainte de Revoluţie, Electroputere Craiova exporta transformatoare, locomotive şi aparataje.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite