Craiova: VIDEO / Scrisoarea poliţistului criminal, cronica unei morţi anunţate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Gruia, director al Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi, fostul şef al compartimentului Arme la Poliţia Dolj şi-a împuşcat ieri soţia şi fiica, după care a încercat să se sinucidă.

Specialiştii nu cred că Ion Gruia, fost şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie Dolj, a reacţionat pe moment când a deschis focul asupra soţiei şi fiicei sale. „Faptul că a lăsat un bilet în care a scris cine să se ocupe de băiatul lui arătă clar că a ştiut ce face. Nu cred că a comis crima din cauza unui şoc emoţional. Este vorba de un poliţist, care este un om cu pregătire“, a spus psihologul Mihail Jianu.

„Totul părea în regulă“

Apropiaţii familiei Gruia sunt în continuare în stare de şoc şi nu înţeleg ce l-a determinat pe fostul poliţist să îşi omoare familia. „Am vorbit la telefon cu doamna Gruia chiar cu câteva ore înainte să se întâmple tragedia şi totul părea în regulă. Nelu Gruia părea mai degreabă un bărbat sever. Nu mi-a dat niciodată impresia că era violent cu membrii familiei“, a povestit o prietenă.

Ruxandra Gruia (24 de ani) şi-a revenit aseară după operaţia la care a fost supusă şi a întrebat de mama ei. Fata este conştientă, dar încă în stare critică. „Tânăra va avea nevoie de un psiholog pentru a putea depăşi momentul. Starea ei este în continuare critică. Nu ştim deocamdată dacă îşi mai aduce aminte cu exactitate ce s-a întâmplat. Totuşi, a pus câteva întrebări personalului medical, detalii legate de starea de sănătate a mamei sale“, a spus medicul Cristina Geormăneanu, purtător de

Fiul poliţistului ar trebui audiat de procurori în cursul zilei, dar data interogatoriului depinde de starea psihică a tânărului, afalt în continuare în stare de şoc, după ce şi-a văzut familia destrămată de gestul propriului tată.

Potrivit procurorilor, pentru audierea lui Andrei Gruia (22 de ani) se va apela la un interpret, întrucât acesta este surdomut. Anchetatorii aşteaptă rezultatele necropsiei soţilor Gruia şi au dispus efectuarea unei expertize balistice în cursul acestei zile.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite