Craiova: VIDEO/ Reţinuţi în ţară pentru că trimiteau săgeţi afară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase tineri craioveni sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de clonare de carduri.Membrii grupării conduse de Goga şi Ocnăreasa au primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. Acuzaţii nu au recunoscut absolut nimic la audieri.

Irinel Ocnăreasa şi Valentin Goga erau capii reţelei de falsificatori de carduri. Conform procurorilor DIICOT, cei doi aveau „săgeţi“ în Spania, Polonia şi America, acţionând după un plan bine stabilit. Liderii grupării confecţionau aparatura şi o trimiteau mai departe peste graniţă. Complicii de acolo o montau pe bancomate, copiau datele şi le furnizau lui Ocnăreasa şi Goga, care furau sume mari de bani de pe cardurile străinilor. „Şase suspecţi au fost reţinuţi şi urmează să fie prezentaţi Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Sunt acuzaţi de clonare de carduri şi constituire de grup infracţional organizat. La audieri nu au recunoscut absolut nimic“, a spus Adrian Glugă, procurorul-şef al DIICOT Craiova.

diicot



Capii reţelei sunt recidivişti


Irinel Ocnăreasa şi Valentin Goga au mai fost cercetaţi în urmă cu câţiva ani pentru aceeaşi infracţiune. Ei au fost acuzaţi de clonare de carduri în Franţa. Capii reţelei de falsificatori cred că totul este doar o înscenare şi susţin că sunt nevinovaţi. Ce nu ştiu, însă, cei doi este faptul că procurorii DIICOT Craiova le-au interceptat telefoanele. Goga şi Ocnăreasa vorbeau deschis despre afacerea pe care o aveau, fără să se ferească absolut deloc.



Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, falsificatorii de carduri riscă până la 12 ani de închisoare. Până în acest moment, nu a fost calculat prejudiciul. În urma descinderilor de ieri, au fost găsite şi ridicate computere, telefoane mobile, suporturi de memorie, dispozitive de skimming şi aproximativ 9.000 de euro.

diicot
diicot
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite