Craiova: VIDEO/ „Prinţul“ Iustin Covei are liber de la magistraţi să părăsească oraşul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei, care a fost arestat în 2009 pentru clonare de carduri are voie să părăsească localitatea.

Tribunalul Bucureşti a decis săptămâna trecută să înlocuiească măsura de a nu părăsi localitatea cu măsura de a nu părăsi ţara. Covei este cercetat în stare de libertate alături de alte 17 de persoane  pentru  săvârşirea infracţiunii privind comerţul electronic. Iustin este fiul lui Marin Covei, judecător la Curtea de Apel, şi al medicului Aurora Covei. În plus, unchiul tânărului este Gheorghe Covei, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Craiova.

VIDEO/

image

Iustin Covei a fost arestat pe data de 18 septembrie 2009.  În momentul în care a ieşit pe poartă, el a declarat cu zâmbetul pe buze că poliţiştii n-au găsit în camera sa decât „un mare laborator de făcut prăjituri“. Pentru a nu observa nimeni ce se întâmplă în locuinţa sa, ferestrele camerelor aveau draperii foarte groase. Mascaţii au ridicat din casa bunicii lui Iustin Covei mai multe cd-uri, laptop-uri, hard-disk-uri, telefoane mobile, camere video în miniatură, carduri şi dispozitive tip “pisicuţă”.


 
Gruparea Covei prinsă în urma interceptărilor telefonice

Poliţiştii le-au interceptat telefoanele tânărului şi  restului grup timp de opt luni, după ce Iustin a fost filmat în Bucureşti în timp ce scotea bani de la un bancomat  aflat chiar lângă un sediu al poliţiei. Din interceptări, procurorii şi-au dat seama că exista o reţea de traficanţi şi au demarat investigaţiile. Grupul infracţional din care făcea parte şi „Prinţişorul“  instalau   dispozitive cu camere de luat vederi pe bancomate, iar datele obţinute erau trimise în România, unde erau imprimate pe carduri blanc. Banii erau extraşi de la ATM-uri din România. Se presupune că prejudicial este enorm, ajungând până la zeci de milioane de euro.

image
image

Iustin Covei, fiul „penal“ al judecătorului 

Iustin Covei a devenit personaj faimos în Bănie pentru scandalurile în care a fost implicat. La  doar 16 ani când s-a ales cu primul dosar penal, iar în mai 2003, fiind surprins la volanul unei maşini fără să deţină permis de conducere. În ianuarie 2004, el şi gaşca sa au luat cu asalt un bar din Craiova, înarmaţi cu bâte şi cuţite.

În aprilie 2004, Iustin Covei a intrat cu motoscuterul într-o maşină a poliţiei.

În 2005 a dezbrăcat un aurolac, l-a fotografiat şi l-a plimbat cu o pubelă, ca să-şi amuze amicii. În  2006 la Revelion a înjunghiat  o fată, în timp ce se aflau la o petrecere.


Câteva luni mai târziu, Iustin a bătut un bărbat în plină stradă, acesta având nevoie de 25 de zile de spitalizare, iar anul trecut a fost amendat pentru că a înjurat mai mulţi poliţişti.

image

Fiul magistratului craiovean Marin Covei, a fost  eliberat din Penitenciarul Rahova pe data de 10 octombrie 2011. 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite