Craiova: VIDEO/ Golanul cu BMW care a omorât un bătrân vrea să scape de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cosmin Gigi Drăgan susţine că este nevinovat şi că bătrânul nu a murit din cauza loviturilor primite
Cosmin Gigi Drăgan susţine că este nevinovat şi că bătrânul nu a murit din cauza loviturilor primite

Cosmin Gigi Drăgan l-a ucis pe Pavel Rentea chiar în Vinerea Mare pentru că traversa prea încet strada. Bătrânul se afla la plimbare cu nepoţica lui în vârstă de şase ani.

Tribunalul Dolj l-a condamnat pe Drăgan pe 24 noiembrie la şase ani de închisoare, iar la această pedeapasă judecătorii au mai adăugat încă doi ani pentru comiterea infracţiunii de furt .

Tânărul vrea să fie cercetat în stare de libertate

Avocatul lui Drăgan a făcut recurs imediat după  ce instanţa l-a condamnat pe golanul cu BMW. Avocatul susţine că bătrânul nu a murit din cauza loviturilor primite ci în urma unui infarct, aşa că a cerut instanţei un singur lucru: tânărul pe care îl apără să fie eliberat din închisoare. Camerele de supraveghere instalate pe Rocadă arată, însă clar cum Pavel Rentea este bătut cu bestalitate. „Cosmin Gigi Drăgan a fost acuzat pe data de 6 aprilie pe lângă tulburarea liniştii şi ordinii publice şi de lovituri cauzatoare de moarte. Medicii legişti de la IML Craiova au stabilit că, al doilea infarct care i-a provocat moartea bătrânului, a fost provocat de şocul psihic generat de loviturile primite.“,a  spus Magda Bădescu, purtător de cuvânt în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

image

Fiul bătrânului vrea o pedepasă mai mare

Ionuţ Rentea susţine că pedeapsa primită este unua mult prea mică, iar cel care i-a omorât tatăl merită să stea mai mult în spatele gratiilor. „Şi eu am făcut recurs şi sper să se facă dreptate odată pentru totdeauna. Pedeapsa maximă era de 15 ani de închisoare. Nimeni din familia lui Drăgan nu şi-a cerut niciodată iertare pentru ce s-a întâmplat.“, a spus cu lacrimi în ochii Rentea.

image

Drăgan avea dosar pentru furt

Tânărul are antecedente penale, deşi oamenii legii nu au recunoscut iniţial, spunând că acesta are cazierul curta ca lacrima. Cosmin Drăgan a fost condamant pe data 8 aprilie 2009 de Judecătoria Târgu-Jiu la închisoare cu suspendare pentru complicitate la furt calificat. Tânărul a avut curajul să declare că este nevinovat şi că vrea să fie cercetat în stare de libertate.

image

La ultimul termen Cosmin Gigi Drăgan a adoptta o altă tactic şi a izbucnit în lacrimi. A spus  în faţa judecătorului că bătrânul a fost cel care l-a agresat primul. „A venit către mine şi a încercat să mă lovească cu un pietroi. Eu am zâmbit şi am vrut să plec mai departe, dar s-a pus în faţa portierei şi nu m-a lăsat să îmi văd de drumu. Îmi pare rău pentru ce am făcut.“, a spus Drăgan.

image
image

Fetiţa, sub şoc în continuare

Martoră la toată scena, nepoata victimei  îşi adduce aminte tot timpul de bunicul ei. „Fetiţa mea s-a dus direct în camera în care dormea bunicul ei şi a început să strige «Tataie! Tataie !» imediat după tragicul eveniment. A desenat pe o coală de hârtie un bărbat cu un punct mare şi negru în dreptul inimii, acolo unde a văzut ea că îl doare. Nu este normal să loveşti cu o aşa cruzime un om, care traversează prea încet strada, după care să fugi " , a declarat Ionuţ Rentea, fiul victimei.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite