Craiova: VIDEO/ Elevii chiulangii, duşi la ore de oamenii legii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii au dat buzna în barurile din apropierea unităţilor de învăţământ.Cadrele didactice şi agenţii de poliţie spun că elevii sunt în siguranţă în şcoală şi prin această acţiune vor să prevină altercaţiile precum cea care a dus la uciderea lui Andrei Goreci.

Elevii chiulangii au declarat cu seninătate că au plecat de la cursuri să bea o cafea. „Ce am făcut? Am plecat de la ora de engleză. Trebuia să îmi beau cafeluţa, că nu am avut timp acasă. Ce este rău în asta? Ce ni se poate întâmpla, că doar nu ne bate nimeni dacă nu facem scandal“, a spus un elev, de 17 ani, de la Liceul CFR din Craiova.

Absenteismul este în continuă creştere

Specialiştii din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj au declarat că în ultima perioadă tot mai mulţi elevi pleacă pur şi simplu de la cursuri. „Noi încercăm să îi convingem pe copii că la şcoală sunt cel mai în siguranţă. În momentul în care lipsesc de la ore, profesorii trebuie să le pună absenţă“, a spus Ion Daniel, inspector în cadrul ISJ Dolj.

Unii elevi au fugit de la şcoală şi s-au oprit direct la internet. Tinerii au spus că nu este pentru prima dată când chiulesc şi vin în bar. „Toţi elevii care au fost prinşi în baruri lipsind de la cursuri vor fi sancţionaţi drastic cu amendă de până la 200 de lei“, a spus Amelia Căprărin, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judţului Dolj.



Copiii care au fost prinşi în baruri au mai spus că nici părinţii, nici profesorii nu au ce să le facă. „Mama şi tata nu mă bat, iar de la şcoală nu mă exmatriculează nimeni că am 20 de absenţe. Toată lumea până la urmă pleacă de la cursuri. Acum s-a întâmplat să mă prindeţi pe mine. M-am legitimat, aşa că nu văd ce se poate întâmpla“, a mărturisit un elev.

Poliţiştii şi cadrele didactice vor să prevină apariţia unor accidente tragice, aşa cum s-aîntâmplat cu Andrei Goreci, elevul ucis cu două lovituri de cuţit de un alt tânăr în faţa liceului în care învăţa.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite