Craiova: Urme de gloanţe, amintirile craiovenilor de la Revoluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul în care s-au tras mai multe focuri de armă pe data de 22 decembrie 1989
Blocul în care s-au tras mai multe focuri de armă pe data de 22 decembrie 1989

Locatarii din blocul 41 din Valea Roşie îşi aduc aminte ziua de 22 decembrie 1989. An de an, oamenii retăiesc clipele de coşmar din acea seară, când când asupra clădirii s-au tras focuri de armă şi gloanţele le-au trecut pe la ureche.

Dora Nicolae povesteşte că în seara de 22 decembrie a crezut că nu va mai apuca ziua de mâine. Deşi au trecut 20 de ani de la Revoluţie, în casa femeii încă au mai rămas urme de gloanţe. Urme sunt şi în sufletul ei. Cu mâinile încrucişate la început nu poate spune decât un lucru: „A trecut atâta timp de atunci şi nu am aflat cine a tras în noi“.

image


Dora îşi aminteşte cum a auzit primul foc de armă. Primul lucru pe care l-a făcut a fost să îşi pună fetele la adăpost. „Când am văzut cum se trăgea, le-am spus fetelor mele să se aşeze cuminţi pe burtă, pe covor, şi să nu se sperie, că nu vom păţi nimic. Dacă nu mă dădeam la o parte de lângă geam, acum eram moartă. Un glonţ mi-a trecut pe lângă cap la milimetru. Se văd încă în tocărie, la geamuri, urmele de atunci. Le vedem în fiecare zi“, a povestit femeia.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite