Universitatea nu este sigură de revenirea la Craiova. Acordul dintre club şi primărie, blocat de probleme de procedură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie a Universităţii s-a prezentat în această dimineaţă la Primăria Craiova pentru a discuta detaliile unui acord privind folosirea stadionului Ion Oblemenco, după şase luni de exil la Severin.

Preşedintele de onoare al Ştiinţei, Corneliu Andrei Stroe, preşedintele executiv Ion Geolgău, vicepreşedintele Lucian Mitu şi administratorul delegat Dan Idita au fost cei care au intrat la negocieri cu primarul interimar Marinică Dincă şi viceprimarul Teodor Sas, intermediar fiind consilierul local Pavel Badea. 

După aproape trei ore de discuţii părţile nu au ajuns la un numitor comun, existând probleme de ordin legislativ şi de procedură care împiedică semnarea protocolului. 

Nu cred că vom obţine astăzi un răspuns definitiv, plec cu un gust puţin amar de aici. Procedurile legale sunt destul de complicate. Dacă Universitatea nu revine la Craiova, îmi dau demisia din funcţia de preşedinte! Nu pot să spun dacă suntem mai aproape de Craiova sau de Severin, totul depinde de demersurile legale care se vor face“, a spus Geolgău la ieşirea din Primărie.

La rândul său, Corneliu Andrei Stroe a precizat: „Ambele părţi sunt de acord ca meciurile să se dispute la Craiova, sunt însă multe probleme de ordin legislativ şi de procedură la care specialişti de la club de şi de la primărie lucrează. Sunt multe chichiţe care trebuie rezolvate“.

Părţile se vor întâlni din nou în această după amiază, pentru că „sunt multe lucruri de pus la punct şi sperăm să se rezolve“, după cum a precizat Stroe.

Clubul a depus încă de ieri la primărie o adresă cu toate doleanţele, precizând detaliat condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească municipalitatea pentru ca Ştiinţa să revină în Bănie.

image

Oficialii Ştiinţei au părăsit primăria fără un răspuns clar de la autorităţi

În situaţia în care reprezentanţii oraşului Craiova sunt de acord cu aceste solicitări de bun-simţ, clubul renunţă la solicitarea de restituire a sumelor investite în stadionul Ion Oblemenco în valoare de 2,5 milioane de euro“, se arată în adresa înaintată către Primăria Craiova.

Totodată, clubul se obligă ca, în cazul în care protocolul va fi acceptat, să achite imediat „aşa-zisele restanţe cu privire la contractul de concesiune“.

Pentru ca Universitatea să debuteze în noul sezon pe Ion Oblemenco şi să joace cu CFR Cluj, primarul trebuie să elibereze până mâine o dispensă care să fie trimisă la LPF.

Iată condiţiile impuse Primăriei Craiova de către clubul Universitatea pentru revenirea pe stadionul Ion Oblemenco:



1. Folosirea stadionului pe termen nelimitat cu o chirie de un euro pe lună, garantarea prin contract că nu se va mai plăti de către chiriaşi altă taxă sau impozit şi suportarea de către Consiliul Local a utilităţilor.

2. Asumarea de către Consiliul Local a angajamentului de a aduce îmbunătăţiri stadionului: 27.000 de scaune noi, repararea şi salubrizarea toaletelor publice, repararea gradenelor de acces, schimbarea tabelei de marcaj şi a gardului exterior.

3. Primăria să asigure o zi pe săptămână personal din cadrul regiilor pe care le administrează pentru întreţinerea şi curăţenia stadionului.

4. Organizarea unui referendum în care cetăţenii municipiului să fie consultaţi cu privire dacă este necesar sau nu ca, pe actualul stadion Ion Oblemenco, să se construiască unul nou, pe termen de maxim trei ani.

image
Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite