Universitatea a obţinut licenţa pe muchie de cuţit. Vezi ce inginerii a făcut Mititelu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mititelu a reuşit să ia licenţa pentru sezonul 2010-2011
Adrian Mititelu a reuşit să ia licenţa pentru sezonul 2010-2011

Gruparea din Bănie a primit licenţa de joc pentru sezonul viitor prin folosirea unor tertipuri avocăţeşti. Patronul clubului arată din nou cârcotaşilor că este descurcăreţ atunci când vine vorba să iasă din situaţii-limită.

Ca şi anul trecut, Adrian Mititelu a obţinut licenţa de joc pentru sezonul viitor ca prin urechile acului, după adevărate inginerii avocăţeşti.

Fotbal Club U Craiova SA, societatea care patronează echipa alb-albastră, a procedat la fel ca mai toate cluburile cu datorii din Liga I, cerând la Fisc amânarea la plată a restanţelor pentru a avea un dosar „curat“ la licenţiere.

Firma avea la sfârşitul lunii martie datorii totale de 4 milioane de lei. Numai că, potrivit actului normativ care permite societăţilor aflate în criză să solicite o păsuire de la Fisc, un astfel de agent economic trebuie să îndeplinească printre altele, o condiţie esenţială: să nu fie în insolvenţă.

Falimentul, suspendat provizoriu

În cazul Fotbal Club U Craiova a fost deschisă procedura de faliment încă din anul 2006, când firma Euro Expo din Târgu Mureş a cerut instanţelor craiovene să declare insolvenţa societăţii din cauza unei datorii de 200.000 de euro.

Ca să scape de problema insolvenţei, Mititelu a deschis mai întâi un proces de suspendare a stării de insolvenţă pronunţate de Tribunalul Dolj, aflat încă în derulare, apoi a cerut instanţei suspendarea provizorie a stării de insolvenţă.

Într-un final, Mititelu a obţinut ce şi-a dorit: instanţa a încuviinţat cererea lui, în defavoarea firmei Euro Expo, iar firma Fotbal Club U Craiova a depus la Fiscul doljean un dosar „beton“.  În acelaşi timp însă, pe rolul instanţelor doljene se află şi alte dosare în care clubul se „războieşte” cu Euro Expo.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite