Craiova: Un pilot se zbate între viaţă şi moarte, după ce s-a prăbuşit cu aparatul de zbor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pilot din Craiova se afla în stare gravă la spital, după ce motodeltaplanul în care se afla împreună cu prietenul său s-a prăbuşit.

Ionel Cincă (46 de ani), pilotul motodeltaplanului, se află internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, în timp ce persoana care îl însoţea, Viorel Oanţă (43 de ani), este spitalizată la Râmnicu-Vâlcea.

Se întâmplă acum:  Pacienţii se zbat între viaţă şi moarte. Centrul de Transfuzii Craiova este în pană de sânge

Sânge, pentru viaţa pilotului

Medicii spun că starea victimelor este critică şi că pacienţii pierd foarte mult sânge. Azi-noapte doctorii au avut nevoie de 6 litri de sânge, pentru a-l ţine în viaţă pe pilot. În această dimineaţă, colegii s-au adunat la Centrul de Transfuzii, pentru a-şi ajuta prietenul. „Ne cunoaştem de o viaţă, trebuie să ne mobilizăm şi să facem ceva pentru Ionel, ca să trăiască”, a spus Claudiu Diaconu. Colegii lansează un apel, către craiovenii care vor să îl salveze pe pilot. „Mâine dimineaţă, la ora 7.30, ne întâlnim în faţa Centrului de Transfuzii, iar în acest timp căutăm donatori. Deşi Ionel are O1, doctorii ne-au spus că este important ca oamenii să dea sânge de orice grupă”, a adăugat Claudiu Diaconu (foto jos).

image

Ultima demonstraţie, premiată

Ionel Cincă (46 de ani), lucrează ca inginer la Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Apropiaţii spun că practică pilotajul din pasiune de la vârsta de 18 ani. Între timp, s-a specializat în planorism şi pilotarea motodeltaplanului.

Ionel Cincă, în timpul unei acţiuni demonstrative la Băileşti.

image

Şi-a cumpărat un aparat de zbor, iar în urmă cu patru ani s-a înscris în Asociaţia Română pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii (A.R.P.I.A.), filiala Dolj. A urmat cursuri de instructaj în pilotaj,  s-a instruit în paraşutism şi a primit gradul de sublocotenent în rezervă de paraşutişti.

image

A participat la numeroase concursuri de pilotaj, iar în urmă cu două săptămâni a obţinut locul II la o competiţie de profil din Timişoara. „Zborul său a fost o priemieră, în sensul că a plecat cu motodeltaplanul din Craiova până în Banat, a trecut peste munţi, ceea ce este destul de riscant. Când a ajuns pe pista de aterizare, toată lumea l-a aplaudat. Ionel este un profesionist”, a declarat comandor aviator Mitică Mirea, preşedintele A.R.P.I.A., Craiova (foto dreapta jos).

image

Familia pilotului este îndurerată şi aşteaptă ca Ionel Cincă să îşi revină, pentru a povesti ce s-a întâmplat în momentul în care aparatul s-a prăbuşit. „Momentan important este să se facă bine”, a spus Ioana Cincă, de 46 de ani, soţia pilotului (foto jos).



Ieri, în jurul orei 16.00, un motodeltaplan în care se aflau două persoane s-a prăbuşit în Drăgăşani-Vâlcea, la scurt timp după decolare. Pilotul, Ionel Cincă (46 ani), din Craiova, şi cea de-a doua persoană aflată în avionul de mici dimensiuni, Viorel Oanţă (43 ani), din Drăgăşani, au fost răniţi grav, prezentând politraumatisme. Motodeltaplanul executa un zbor demonstrativ. Martorii cred că motorul aparatului s-a oprit în zbor.

image

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla cum decurge ancheta în acest caz.



 

 

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite