Craiova: Un oltean, printre cei mai buni teamleaderi ai organizaţiilor canine din lume

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Ionescu şi Kapa
Liviu Ionescu şi Kapa

Liviu Ionescu, preşedintele Centrului Naţional de Educare Canină, reprezintă România în finala competiţiei pentru desemnarea unui grup Leader pe probleme de căutare (canină, cu aparatură audio-video etc.).

Selecţia, evaluarea, formarea şi specializarea sunt făcute de Organizaţia Naţiunilor Unite prin INSARAG (Grupul Internaţional de Căutare şi Salvare), împreună cu Organizaţia Mondială a Câinilor de Salvare IRO. Etapa din Austria, ce are loc în perioada 4 – 7 noiembrie, este şi ultima. „În prima fază, cea din 2009, au fost evaluaţi 68, în februarie anul acesta au rămas 23, iar acum va fi desemnat grup Leaderul, adică persoana care va coordona o echipă multinaţională  în acţiunile de căutare“, spune Liviu Ionescu, reprezentantul României în Austria.
Selecţia s-a bazat pe evaluarea calităţilor de leader, a rezultatelor echipei antrenate de acesta, perfomanţelor obţinnute la examenele multinaţionale de supravieţuire.

Liviu Ionescu şi labradorul  său Kapa Watercrazy, câştigătoarea concursului internaţional de salvare, vor merge în vara anului viitor la Campionatul Mondial al Câinilor de Salvare, împreună cu Nelu Băcioiu, proprietarul ciobănescului german Max şi cu Romeo Mitrache, proprietarul lui Skip, un cocker spaniel. Până atunci ei vor mai trece printr-o competiţie naţională, la Timişoara, în zilele de 20 şi 21 noiembrie. Reuşita se datorează puncajului obţinut la ultimul concurs, cel din 23 octombrie, când Clubul Zonal Oltenia al Ciobănescului german a organizat examenul de lucru pentru specialităţile RH (câini de căutare) şi BH (câini de companie).

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite