Un milion de euro investiţi în bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova. Blocul alimentar pentru bolnavi, la standarde europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova vor fi serviţi în farfurii noi.
Bolnavii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova vor fi serviţi în farfurii noi.

Reprezentanţii unei firme din Craiova au investit aproximativ un milion de euro în modernizarea bucătăriei celui mai mare spital din Oltenia. Administratorii spun că blocul alimentar al unităţii medicale este asemănător celor din statele membre ale Uniunii Europene.

Bucătăria Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) a fost modernizată în această perioadă, lucrări care durat patru luni şi care au fost de către o firmă din Craiova, în cadrul servicului externalizat. "Este vorba de o reparaţie capitală pentru că a fost modernizat tot bustul tehnologic de la nivelul bucătăriei. Mă refer aici la reparaţia propriu-zisă ca şi construcţie dar şi la dotarea cu cele necesare pentru prepararea hranei. A continuat din partea firmei şi cu dotări care merg până la veselă", a declarat conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul unităţii spitaliceşti.

Cărucioare din inox

Reprezentanţii firmei care s-au ocupat de aceste lucrări spun că bucătăria are în prezent dotare ultramodernă, cu vesele şi cărucioare pentru transportat hrana bolnavilor, din inox. "Costul estimativ al lucrărilor este de un milion de euro, însă acum se face recepţia. Au fost schimbate cărucioarele de transportat mâncarea, vesela, absolut tot. Din punctul meu de vedere, este cel mai bine modernizat bloc alimentar al unui spital de stat din România, comparabil cu cele din Europa", a explicat Doru Mitrache, administratorul firmei care a realizat modernizarea bucătăriei de la SJU Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite