Craiova: Un furnizor Ford va investi 58 milioane de euro într-o fabrică la Balş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

International Automotive Components Group, furnizor tradiţional al Ford Motor Company, va investi 58 milioane de euro într-o unitate de tip greenfield situată la Balş, în judeţul Olt.

Fabrica va produce planşe de bord, panouri de portiere, capitonaje de plafon şi diverse garnisaje, pentru uzina Ford de la Craiova şi, potrivit reprezentanţilor companiei, în momentul în care va funcţiona, fabrica va avea 400 de angajaţi. IAC este primul furnizor Ford care anunţă că va deschide o unitate de tip greenfield în România, ceilalţi furnizori cunoscuţi ai Ford alegând să se aşeze în curtea fabricii de la Craiova. „Această extindere strategică permite IAC să sprijine unul dintre clienţii noştri importanţi, Ford Motor Company, în procesul de extindere globală. De asemenea, investiţia noastră de la Balş poziţionează strategic grupul IAC, astfel încât să poată veni şi în sprijinul altor clienţi din sectorul auto din regiune”, a declarat Jens Höhnel, preşedinte şi director executiv pentru Europa al companiei.

Guvernul român a sprijinit investiţia IAC în România prin aprobarea unui ajutor de stat în valoare de 17 milioane euro. Fabrica IAC din România va dispune de o suprafaţă de 15.000 metri pătraţi şi va fi un centru de competenţă pentru IAC. Va include echipamente de formare prin injecţie cu capacităţi între 500 şi 3200 de tone şi noi tehnologii de formare prin suspensie si cu spumă.

IAC va colabora cu universităţile şi şcolile tehnice din regiune pentru a dezvolta împreună programe de studiu şi de formare în vederea educării forţei de muncă şi a dezvoltării aptitudinilor comerciale şi tehnice în regiune.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite